AcasăȘTIRI EXTERNELGBT fac legea. Un profesor creștin, trimis la închisoare pentru că a...

LGBT fac legea. Un profesor creștin, trimis la închisoare pentru că a refuzat să numească un băiat „fată”

LGBT fac legea. Un profesor creștin, trimis la închisoare pentru că a refuzat să numească un băiat „fată” / Foto: printscreen

Un profesor creștin din Irlanda care a refuzat să numească un băiat transsexual „fată“ a fost condamnat la închisoare, după ce a refuzat să se supună unui ordin de a nu mai preda la școală.

Enoch Burke, un profesor catolic a fost încarcerat, luni, în Irlanda pentru că a refuzat să își numească unul dintre elevii săi transsexuali cu un pronume neutru din punct de vedere al genului.

„Este contrar Scripturii și Bisericii Irlandei”

Enoch Burke, profesor de germană și istorie la o școală catolică irlandeză, a fost arestat și adus în fața instanței. În fața judecătorilor el a declarat că a fost suspendat de școala lui din Westmeath, Wilson’s Hospital School, pentru că a refuzat să numească unul dintre elevii săi, băiat, drept „fată”, în luna mai.

El a spus că o astfel de directivă este „contrară Scripturii” și împotriva „ethosului școlii sale și al Bisericii Irlandei” și că nu ar putea să o accepte niciodată, deoarece nu este de acord cu ideologia transsexualității, scrie Daily Mail.

Enoch Burke a fost suspendat în august, deși și-a păstrat salariul. Dar s-a întors la școală vineri, 2 septembrie. El a fost arestat de poliție luni, 5 septembrie, și a fost transferat la Curtea de Magistrați din Dublin. Judecătorul a dispus încarcerarea profesorului pentru a se asigura că acesta se conformează deciziei școlii.

Profesorul, care se apăra, a susținut că a fost suspendat din funcție pe nedrept, explicând că procesul disciplinar folosit pentru suspendarea sa a fost viciat și că ordinul de a nu mai veni la catedră nu ar fi trebuit să fie emis.

„Nu voi renunța la convingerile mele creștine”

După ce judecătorul Michael Quinn a luat decizia,  Burke a declarat: „Este o nebunie faptul că voi fi condus din această sală de judecată către un loc de încarcerare, dar nu voi renunța la convingerile mele creștine”.

Avocatul consiliului de administrație al Wilson’s Hospital School a declarat că a solicitat cu „inima strânsă” trimiterea lui Burke în închisoare, dar a spus că clientul său nu a avut de ales, deoarece profesorul a continuat să frecventeze școala, în ciuda ordinului judecătoresc obținut săptămâna trecută.

Burke i-a spus judecătorului Quinn: „Sunt profesor și nu vreau să merg la închisoare. Vreau să fiu în clasa mea astăzi, acolo eram în această dimineață când am fost arestat”.

El a spus că își iubește elevii, cărora le predă germană, istorie și politică, precum și dezbateri. A accepta să se conformeze ordinului judecătoresc, a spus el, ar însemna să își încalce propria morală, etică și opinii religioase.

El a adăugat: „Transgenderismul este împotriva credinței mele creștine. Este contrar scripturilor, este contrar ethosului Bisericii Irlandei și al școlii mele”. Referindu-se la suspendarea sa, Burke a declarat: „Este extraordinar și condamnabil faptul că convingerile religioase ale cuiva în această privință ar putea fi luate vreodată ca motiv pentru o acuzație de comportament necorespunzător”.

„Convingerile mele religioase nu reprezintă o conduită necorespunzătoare. Ele nu reprezintă o abatere gravă. Nu vor fi niciodată. Ele îmi sunt dragi. Nu le voi nega niciodată și nu le voi trăda niciodată și nu mă voi supune niciodată unui ordin care mi-ar cere să fac acest lucru”.

Burke a mai spus că suspendarea a „pătat bunul său caracter” și a deplâns faptul că profesorii din întreaga țară „sunt forțați să participe” la promovarea transgenderismului, susținând că „sunt forțați să folosească alte pronume decât cele reale”.

author avatar
Tudor Borcea