AcasăȘTIRI EXTERNELGBT fac legea la Bruxelles. Belgia va elimina genul din cărțile de...

LGBT fac legea la Bruxelles. Belgia va elimina genul din cărțile de identitate

LGBT fac legea la Bruxelles. Belgia va elimina genul din cărțile de identitate

Pentru a face posibilă înregistrarea persoanelor „nebinare”, guvernul de la Bruxelles va elimina genul din cărțile de identitate.

Pentru că „feminin” sau „masculin” ar reprezenta categorisiri prea „binare”

Păsărească cu acte-n regulă

Referirea la sex – M sau F – va dispărea de pe cărțile de identitate belgiene. În acest fel va fi posibilă înregistrarea persoanelor „non-binare”, adică a căror identitate de gen nu face parte din norma masculin/feminin.

O decizie ale cărei aspecte tehnice nu au fost încă discutate. „Vrem să implementăm acest lucru rapid”, a asigurat Jessika Soors, purtătorul de cuvânt al secretarului de Stat pentru egalitatea de gen, șanse și diversitate, Sarah Schlitz.

În 2019, Curtea Constituțională a anulat prevederea referitoare la transsexualitate din 25 iunie 2017, considerată nerezonabil de restrictivă și, prin urmare, discriminatorie.

Curtea a considerat că menținerea categoriilor binare, masculin sau feminin, pentru înregistrarea sexului în certificatul de naștere este „incompletă”, scrie RTBF.

Guvernul federal avea în intenție să rezolve acest aspect neconstituțional, dar nu era clar cum să procedeze în această etapă.

X în loc de sex. Dar nici așa nu-i bine

O opțiune a fost determinarea unui sex cu semnul „X” pe cartea de identitate. Dar, în final, guvernul a decis să renunțe de tot la referința la sex de pe cartea de identitate, potrivit unei note politice transmise parlamentului federal pentru 2022.

Miniștrii Justiției, Vincent Van Quickenborne și  Afacerilor Interne, Annelies Verlinden, precum și secretarul de stat pentru Egalitatea de șanse, Sarah Schlitz, au pregătit împreună un proiect de lege în acest sens.

Afacerile interne mai trebuie să analizeze aspectele tehnice, în special impactul acestei eliminări asupra călătoriilor și distribuirea acestei noi cărți de identitate.

„De îndată ce ultimele aspecte tehnice sunt clarificate, dorim să implementăm acest lucru rapid”, a dat asigurări Jessika Soors

author avatar
Tudor Borcea
904 afisari

6 COMENTARII

  1. tre’ sa scapam de ue urgent! alminteri o sa ajungem sa-i primim cu bratele deschise pe eliberatorii de la rasarit!

  2. Astia fac legea fiinca va au ca brat inarmat pe voi,presa, care v-ati vandut,Borcea.Te recunosti?De fapt cred ca esti fericit de ceea ce fac scarnaviile astea.

  3. pai si cei hetero de ce stau ca prostii si se uita ? e normal ca o mana de bulangii sa faca legea ?

  4. Astia dau ora exacta pt toata ue tentaculele lor acapareaza nu se multumesc doar la ei acasa ei vor sa impuna putregaiul lor mental peste tot , pt ca pe ei ii pastoreste antihristul!!!

  5. La cata minte au unii ar trebui sa își pună pe bolentin și mărimea la scule. Nu de alta, dar când te prezinți la doamna sa nu aibă surprize nuptiale de 6 cm și fi-ul de creion. La ele e mai simplu: adâncă cat groapa marianelor(nu-i dai de fund nici cu batiscaful, darămite cu o … creion).
    Pe de alta parte nu se poate sa nu constat again idioțenia generalizată! Oamenii vor sa își pună chiloții pe buletin. În tari precum Pakistanul au ajuns deja la un alt nivel. Genul este un aspect intim/personal și nu are relevanță în ceea ce privește CETĂȚEANUL!!!
    Mai mult decât atât, au trecut deja mai bine de 30 de ani de când „ati scăpat de dictatură” și va adapati la greu din democrație și liberalism dar nu reușiți sa scăpați de imbecilismul de a avea buletin(carte de identitate). Unii nu au certitudinea ca exista dacă nu au buletin. Ergo buletin… ergo sum!
    Apropo… la ăștia care au ambele scule în dotare ce le pune pi bolentin?! Râmă?!(râmele E hermafrodite – dar ce sa știe prostodocsi sau k k tolicii).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger