AcasăȘTIRI EXTERNELeul se plimba liniştit prin oraş. De la cine a primit un...

Leul se plimba liniştit prin oraş. De la cine a primit un moldovean drept cadou un animal sălbatic

Leul se plimba liniştit prin oraş. De la cine a primit un moldovean drept cadou un animal sălbatic

Stupefacţie pe malul Nistrului, aproape de Vama Palanca, Ștefan Vodă. Un pui de leu a fost surprins, vineri, de un grup de pescari moldoveni, plimbându-se într-o zonă forestieră.

Oamenii au alertat autorităţile, care, în urma unei anchete, au descoperit că leul este animalul de companie al unui cetățean moldovean, care l-ar fi primit în dar pentru că a ajutat refugiați ucraineni.

Leul are vârsta de 6 luni

„În urma acestor informații apărute în presă, aduc la cunoștință că animalul, în vârstă de 6 luni, se plimba alături de stăpân!

Acesta i-a fost adus în dar cetățeanului Republicii Moldova de grădina zoologică de la Odesa în semn de mulțumire pentru suportul acordat refugiaților!”, a transmis Ion Bulmaga, şeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) din Republica Moldova.

Animalul va fi trimis la Zoo Chişinău

Proprietarului puiului de leu i-a fost întocmit un proces-verbal de contravenție, iar animalul urmează luni, la prima oră, „să fie transmis la Grădină zoologică din Chișinău în prezența colaboratorilor IPM, conform prescripțiilor obligatorii”.

Reprezentanții Zoo Chișinău au declarat că nu lipsește niciun leu. Puiul de leu va ajunge la Grădina Zoologică din Chișinău. Autorităţile anchetează modul în care cetățeanul moldovean a intrat în posesia micuței feline.

author avatar
Andrei Ștefan
528 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger