AcasăȘTIRI EXTERNELe-au dat portul Hamburg! Cea mai mare economie din UE, slugă la...

Le-au dat portul Hamburg! Cea mai mare economie din UE, slugă la chinezi!

Grupul chinez Cosco va controla 25%(!) din afacerile portului Hamburg. Artizanul acestei tranzacții controversate nu este nimeni altul decât cancelarul Olaf Scholz.

Cosco țintea o participație de 35%, dar ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a invocat protecția „securității și ordinii publice”, în timp ce procentul de 25% nu ar însemna o „participare strategică”. Afirmațiile acestui ministru i-ar aduce demisia în orice guvern zdravăn la cap.

Dar cel de la Berlin gândește cu picioarele. Pentru că nu este posibil ca Hamburg – cel mai mare port comercial din Germania și al treilea ca mărime din Europa, după Rotterdam (Olanda) și Anvers (Belgia) – să fie dat pe mâna unui armator chinez care nu va mulțumi cu sferturi de măsură

Într-adevăr, companiile chinezești au proprietăți în majoritatea porturilor europene – Italia, Grecia, Spania, Belgia – iar principalii jucători sunt  Cosco Shipping Ports şi China Merchants Port Holdings.

Afacerea de la Hamburg este o „decizie proastă”, au reacționat președintele comisiei parlamentare pentru afaceri europene, Anton Hofreiter, împreună cu liderul opoziției conservatoare, Friedrich Merz.

Cei doi oficiali se întreabă cum poate să rămână cancelarul în funcție într-o situație care subminează “interesele de securitate ale țării”.

Potrivit presei germane, Olaf Scholz, el însuși fost primar al orașului Hamburg, a refuzat să blocheze tranzacția, care a făcut obiectul unui acord preliminar cu Cosco în urmă cu un an.În acest fel,  a provocat furia a șase ministere din guvernul său, printre care cele ale Economiei, Internelor și Apărării, care se opuneau proiectului.

Sprijinul  pentru investițiile chineze în terminalul portuar Hamburg – o infrastructură economică strategică – amintește de poziția îngăduitoare a Germaniei față de Rusia și, în special, față de gazoductul Nord Stream, a adăugat Hofreiter.

Scholz urmează să viziteze China săptămâna viitoare, prima vizită oficială a unui lider european din noiembrie 2019.

Dacă Angela Merkel se ținea de braț cu Vladimir Putin, nu e greu de închipuit ce poziție va lua Olaf Scholz în fața lui Xi Jinping: de slugă.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.078 afisari

9 COMENTARII

  1. Jacota, sluga liberalo-globalisto- satanista.
    lumea ta e pe faras! se duce la dracu, si la propriu si la figurat!

  2. ȘI?
    Pentru mioritici o fi bine să dea portul C-ța băloșilor degenerați de olandezi?

  3. Va aduceti aminte ca loazele ,,de dreapta ” de la noi urlau pe toate canalele media ca Ponta si Dracnea vor sa faca afaceri cu chinezii ?
    Asa ceva era inacceptabil,noi o ardeam cu Axa Londra -Washington
    Dar vad ca marile puteri UE nu simt nici o greata sa faca afaceri de multe zeci de miliarde cu comunistii rosii asiatici .
    Ce e permis dulailor ,e strict interzis cateilor

  4. Incepand cu anii 50 in Europa toate afacerile erau multinationale,inclusiv firmele VW,DaimlerBenz,BMW aveau actionariat strain.Pe teritoriulEuropei e plin de globalisti iar Germania are tot felul de firme mixte.V-ati intrebat cate firme dinChina sunt germane?Singurii care au plecat dinChina sunt anglo-americanii restul nu.Chinezii au multe afaceri prinEuropa daca nu gresesc Volvo e chinezesc acum.Europa e un hatis de interese globaliste inca din1950 nu exista niciun stat100% „national”. USA a iesit dinChina din motive de securitate dar europenii au alte interese se pare

  5. De ce Putin e interesat de zonele portuare din Ucraina?
    De ce Ungaria isi cumpara terenuri cu iesire la mare?Cumpara in numele statului maghiar sau prin interpusi ai statului magiar.
    De ce China cumpara porturi?
    Acolo sunt banii si tranzactii fara restrictii.

  6. Credeau și ăștia ca rechini mai mari ca ei nu se găsesc???Asa cum ne au pradat ei pe noi asa sa li se întâmple ca de iohann a luptat pt neamul lui și uite….

  7. ROMANIA nu are voie sa stea la masa cu China ca asa vrea UE si ei sunt primi care se inghesuie la intins mana asa ne trebuie stam la mana lor a UE si ne ducem pe copca oameni sarmani si familii fara de venit merg in UE ca niste sclavi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger