AcasăȘTIRI EXTERNE„Laș, golan, curvă”. Președintele țării, de gât cu un influent youtuber -...

„Laș, golan, curvă”. Președintele țării, de gât cu un influent youtuber – VIDEO

„Laș, golan, curvă”. Președintele țării, de gât cu un influent youtuber - VIDEO

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a avut joi o altercație cu un youtuber, care l-a provocat și l-a insultat, încercând să îi ia telefonul în timp ce filma scena, înainte de a intra în conversație cu el.

Site-ul de știri G1 a publicat videoclipul incidentului, identificându-l pe youtuber ca fiind Wilker Leao, care are 127.000 de urmăritori pe TikTok și care se descrie ca fiind avocat, caporal în armată și dependent de politică.

„Laș, golan, curvă de Centrao”

Wilker Leao este văzut apropiindu-se de președintele Bolsonaro, care își saluta susținătorii care doreau să facă un selfie cu el în fața Palatului Alvorada din Brasilia, și întrebându-l, printre altele, în timp ce se filma, de ce a încheiat o alianță cu un grup nebulos de partide care urmăresc doar beneficii, Centrao.

O persoană neidentificată l-a împins mai întâi la o parte și l-a aruncat la pământ. Acesta din urmă s-a ridicat, s-a apropiat din nou de el, numindu-l pe președinte – care între timp se urcase în mașina sa – „laș”, „golan” și „curvă de Centrao”.

Jair Bolsonaro a coborât apoi din mașină, s-a apropiat de bărbat și a încercat să îi ia telefonul. „Vino aici, vreau să vorbesc cu tine”, a spus președintele, apucându-l pe Wilker Leao de braț și de gulerul tricoului de fotbal pe care îl purta.

Serviciul prezidențial de securitate a intervenit imediat și l-a tras pe Youtuber deoparte. Câteva minute mai târziu, Jair Bolsonaro l-a angajat în conversație, cei doi fiind separați de un șir de gărzi de corp. „Trebuie să trec lucrurile în parlament, nu-i așa?”, se aude președintele spunând înainte de a se întoarce la mașină și de a pleca.

Nici Wilker Leao, nici biroul președintelui nu au răspuns imediat la solicitările AFP. Jair Bolsonaro, un fost căpitan de armată în vârstă de 67 de ani, va fi reales în octombrie împotriva fostului președinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010). Wilker Leao, care postează în mod regulat videoclipuri în care pune întrebări provocatoare susținătorilor diferitelor partide politice, consideră Partidul Muncitorilor (PT) al lui Lula „jalnic”.

author avatar
Tudor Borcea