AcasăȘTIRI EXTERNELars Vilks, caricaturistul care l-a desenat pe profetul Mahomed cu corp de...

Lars Vilks, caricaturistul care l-a desenat pe profetul Mahomed cu corp de câine, a murit într-un accident rutier

Lars Vilks, caricaturistul care l-a desenat pe profetul Mahomed cu corp de câine, a murit într-un accident rutier

Caricaturistul suedez Lars Vilks a trăit sub protecție aproape neîntrerupt, din cauza numeroaselor amenințări și atacuri ale islamiștilor.

Poliția suedeză a exclus însă un act criminal. Ținta unui atentat la Copenhaga, în 2015, Lars Vilks a trăit sub protecția poliției după ce l-a desenat pe profetul Mahomed cu corp de câine, în 2007.

Caricaturistul suedez a fost ucis duminică, 3 octombrie, într-un accident rutier în Suedia, împreună cu cei doi ofițeri de poliție responsabili cu protecția sa.

Mașina circula cu viteză mare, în urma impactului a luat foc

Poliția suedeză a confirmat moartea caricaturistului în vârstă de 75 de ani și a celor doi polițiști într-un accident violent care a avut loc în sudul țării. Ea a exclus ipoteza unui act rău intenționat.

„Este investigat ca orice accident de trafic. Întrucât sunt implicați doi ofițeri de poliție, o anchetă a fost încredințată și unei anumite secțiuni a procuraturii”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale.

Întrebat despre posibile elemente care sugerează o altă pistă decât una accidentală, acesta din urmă a răspuns că nu. „Ancheta ar fi direcționată diferit dacă ar fi fost așa”, a spus el.

Accidentul s-a produs duminică după-amiază pe autostrada E4, lângă orașul Markaryd, când mașina în care se aflau Vilks și cei doi polițiști a lovit un camion care circula din direcția opusă. Cele două vehicule au luat apoi foc „ca urmare a coliziunii”.

Potrivit cotidianului Expressen, mașina de poliție nemarcată, care rula foarte repede, a trecut peste o barieră de protecție dintr-un motiv încă nedeterminat, înainte de a lovi camionul. Șoferul camionului a fost internat în spital, a spus poliția, scrie 20 Minutes.

Un atac în prezența ambasadorului Franței

După caricatura făcută profetului Mohamed, care a urmat caricaturilor daneze ale profetului publicate în 2005, Lars Vilks a trăit sub protecție aproape neîntrerupt, din cauza numeroaselor amenințări și atacuri ale islamiștilor.

La 14 februarie 2015, un tânăr danez de origine palestiniană a deschis focul când a încercat să intre la o dezbatere privind libertatea de expresie, la Copenhaga, organizată după atacul de la redacția săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo de la Paris.

Lars Vilks, invitat principal alături de ambasadorul Franței, a scăpat nevătămat, dar un realizator danez în vârstă de 55 de ani a fost ucis de atacator, care mai târziu, în acea seară, a împușcat un gardian al sinagogii din Copenhaga. El fusese ucis a doua zi dimineață într-un schimb de focuri cu poliția.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
869 afisari

4 COMENTARII

  1. CINE ISI BATE JOC DE CREDINTA ISI IA PLATA PRIN MOARTE NAPRAZNICA…EL SAU URMASII SAI! SI-A LUAT OMUL PLATA ! DEA DOMNUL SI CELOR DE PE LA NOI! SATANISTII CARE AU FOST PROTAPITI PESTE ROMANIA!

      • de unde se vede ca nu prea le ai cu cunoasterea! vorbesti sa n-adormi! ca sunt unele lucruri duse la extrem, da dar si in numele credintei crestine s-au facut abuzuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger