AcasăȘTIRI EXTERNELagărele morții din regimul Kim Jong-Un. Mărturii cutremurătoare ale unui evadat din...

Lagărele morții din regimul Kim Jong-Un. Mărturii cutremurătoare ale unui evadat din Infern

 

Tabăra de concentrare Chongjin este o tabără de muncă din Coreea de Nord pentru prizonierii politici. Numele oficial este Kwan-li-so, care înseamnă colonia penală-muncă.

Este situată în orașul Chongjin din provincia Hamgyong de Nord din Coreea de Nord și este o închisoare pe viață. Ca și celelalte lagăre de închisori politice, acesta este controlat de agenția de securitate de stat . Dar, în timp ce celelalte tabere includ multe vaste colonii de muncă penitenciară din văile munților îndepărtați, tabăra Chongjin este doar un complex mare de clădiri de închisori similar cu taberele de reeducare . Tabăra are în jur de 500 m lungime și 500 m lățime, înconjurată de ziduri înalte și garduri și echipată cu turnuri de pază. Se estimează că numărul prizonierilor este cuprins între 3000 și 5000.

Un fost prizonier a estimat că, în cele opt luni de detenție de la Chongori, 800 de colegi deținuți au murit ca urmare a muncii grele și a malnutriției.

Condamnări pe viață pentru infracțiuni incredibile

Deținuții sunt închiși de regimul lui Kim Jong-Un pentru fapte care acolo sunt considerate infracțiuni foarte grave, cum ar fi vizionarea televiziunii sud-coreene sau practicarea creștinismului.

Un fost prizonier care a avut șansa să scape din acest lagăr al morții a povestit despre atrocitățile care se produc în fiecare moment în acest loc.

„Mirosea a sânge și a cadavre putrezite sau arse”

Bărbatul spunea că în acel loc rupt din Infern sunt mormane de cadavre care sunt roase de șobolani.

Prizonierii nord-coreeni sunt nevoiți să ardă cadavre și să bea apă contaminată cu cenușa deținuților morți.

„În fiecare luni, ardeam cadavrele … există un loc ce arăta ca o casă unde îngrămădeam cadavrele. Aici mirosea a sânge și a cadavre putrezite sau arse. După ce ardeam cadavrele, aruncam cenușa lângă locul incinerării. Cenușa a mai fost folosită și pentru agricultură. Când ploua, cenușa cadavrelor o vărsam în râu, a cărui apă era băută și folosită la duș de către deținuți.”

Fostul deținut a povestit cu oroare cum la un moment dat i s-a întâmplat chiar să calce pe rămâșițe umane rămase nearse în cenușă.

Evadatul, a cărui identitate a fost protejată, și-a făcut dezvăluirea îngrozitoare într-un nou raport publicat de Comitetul pentru Drepturile Omului.

author avatar
Eli Dan Davidescu