AcasăȘTIRI EXTERNELacrimi de crocodil de benzinărie. Putin, lovit de grija schimbărilor climatice

Lacrimi de crocodil de benzinărie. Putin, lovit de grija schimbărilor climatice

Lacrimi de crocodil de benzinărie. Putin, lovit de grija schimbărilor climatice

Liderul de la Kremlin a cerut guvernului să „acționeze rapid și eficient” în fața problemelor de mediu.

Președintele Vladimir Putin și-a exprimat îngrijorarea sâmbătă, 14 august, cu privire la dezastrele naturale de o magnitudine „ fără precedent ” din Rusia, confruntată cu incendii forestiere devastatoare în Siberia și inundații în sud.

Sinergia faptelor și clima

„Amploarea și natura dezastrelor naturale din unele zone sunt absolut fără precedent”, a spus Putin la o reuniune televizată, solicitând guvernului să „ acționeze rapid și efficient” în fața problemelor de mediu.

Președintele rus a citat ca exemplu ploile abundente din sudul țării, unde „nivelul precipitațiilor lunare cade acum în câteva ore” sau incendiile forestiere din Siberia și Orientul Îndepărtat, agravate de secetă și răspândite de vânturile puternice .

„Toate acestea arată încă o dată cât de important este să te angajezi într-un mod profund și sistematic în viitor în agenda climatică și de mediu”, a adăugat Vladimir Putin.

Siberia nu se stinge cu teorii

Incendiile de pădure din Siberia au devastat deja peste 16,6 milioane de hectare, în special în Yakutia, un teritoriu vast, dar slab populat, unde fumul a acoperit orașele, forțând autoritățile să declare vineri zi nelucrătoare.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență, al cărui director a sosit în Yakutia joi, a anunțat că a înființat un centru special de operațiuni pentru a face față acestor incendii, împotriva cărora se luptă aproximativ 5.000 de oameni.

Fumul din incendiile din Yakutia a provocat niveluri mai ridicate decât cele normale de hidrogen sulfurat până la Celiabinsk, la 3.800 km sud-vest. Agenția spațială americană, NASA, a raportat în urmă cu o săptămână că acest fum a ajuns și la Polul Nord, scrie Le Figaro.

În sudul Rusiei și în Crimeea, ploile torențiale au provocat inundații și evacuarea a sute de oameni, în timp ce aproape 100.000 de oameni au rămas fără curent sâmbătă.

La începutul lunii august, experții ONU în domeniul climei (IPCC) au tras unn semnal de alarmă în fața accelerării schimbărilor climatice, subliniind că omenirea nu are de ales decât să reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră dacă dorește să limiteze daunele.

author avatar
Tudor Borcea
267 afisari

3 COMENTARII

  1. Razboiul climatic aflat in plina desfasurare, denumit ”schimbari climatice”, ii vine ca o manusa Rusiei care va asista zimbind cum ”lumea civilizata”, cel putin Europa de Vest, se va sinucide economic si politic !!!
    Este mult mai economic decit cu rachetele si bombele nucleare !!!

  2. Şi ce legatura are titlul tau imbecil si scremut cu ce urmeaza, ma, sclavete de ziaric idiot? Aruncați titluri la derută ca sa vi se acceseze mîzgălelile. La capitolul talent si cultura, Dumnezeu cu mila, sînteți vraişte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger