AcasăȘTIRI EXTERNELa vecinii bulgari se poate! TVA 0 la pâine

La vecinii bulgari se poate! TVA 0 la pâine

Avertismentul unui specialist! Pentru ce să se pregătească România! „Este anticipată o criză alimentară care va afecta populaţia foarte săracă la nivel global”La vecinii bulgari se poate! TVA 0 la pâine

Pâinea noastră cea de toate zilele e tot mai scumpă. Acest aliment de bază, nelipsit de pe mesele românilor, s-a scumpit cu 22,5% în 2022.

Paradoxal, guvernanţii spun că vom avea o producţie de grâu autohtonă cât să dăm şi la alţii. Din păcate, mulți fermieri vând grâul firmelor, care, la rândul lor, îl vând la export. Înapoi se întoarce, de exemplu, pâinea congelată pe care o cumpărăm la preț mare din magazine. Românii rămân, în pofida scumpirilor, mari consumatori de pâine.

TVA eliminată la pâine în Bulgaria

Totuși, România ar putea lua exemplu de la deputații bulgari, care au decis în cadrul unei reuniuni extraordinare a comitetului parlamentar pe budget şi finanţe, să reducă TVA la zero pentru pâine, relatează Novinite.

Propunerea de reducere a taxei pe fructe şi legume nu a fost încă aprobată. Deputaţii bulgari urmează să voteze de asemenea cu privire la noi măsuri anticriză.

Măsuri anticriză peste Dunăre

Guvernul de la Sofia a prezentat un pachet consistent de măsuri anticriză, destinat să protejeze companiile şi consumatorii cu venituri reduse de creşterea preţurilor la energie şi alimente, ca urmare a războiului din Ucraina.

Conform planului dezvăluit miercuri, începând cu data de 1 iulie, pensiile de stat vor fi majorate, în medie, cu 20%, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) la pâine va fi eliminată timp de 12 luni, TVA-ul la încălzire şi gaze naturale pentru gospodării va fi de 9% timp de un an.

author avatar
Andreea Vlad