AcasăȘTIRI EXTERNELa Paris, ca în Sectorul 1 din Bucureşti: "Coabitaţi cu şobolanii!". Au...

La Paris, ca în Sectorul 1 din Bucureşti: „Coabitaţi cu şobolanii!”. Au renunţat francezii la lupta cu rozătoarele?

Parizienii au o mare problemă cu şobolanii care cutreieră străzile capitalei Franţei, dar, deocamdată, n-au găsit o soluţie pentru eliminarea rozătoarelor.

Ultima recomandare pentru locuitorii metropolei ar fi să coabizeteze cu şobolanii.

Ghid de coabitare cu rozătoarele

Să omori șobolanii sau să-i închizi în canalizare? Primarul Parisului, Anne Hidalgo, criticată pentru vizibilitatea rozătoarelor din capitală, va înființa un grup de lucru pentru „coabitarea” cu aceste animale, a declarat consilierul ei pe probleme de sănătate.

Șobolanii „nu sunt o problemă de sănătate publică”, cazurile de transmitere a leptospirozei prin mușcătură pot viza doar colectorii de gunoi, care pot beneficia de un vaccin, a spus Anne Souyris, o consilieră.

„Prezența acestor rozătoare la suprafață dăunează calității vieții parizienilor” și șederea celor „44 de milioane de vizitatori” anual, a argumentat primarul Geoffroy Boulard, din arondismentul 17.

Ciolacu s-a plâns de şobolanii din Sectorul 1

Marcel Ciolacu a acceptat invitația lansată de edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, de a se plimba prin acea zonă a Bucureştiului, însă a mers singur și a fotografiat zonele vizate, în care se văd gunoaie.

Ciolacu afirmă că i-au ieșit în cale nu mai puțin de opt pubele abandonate pe străzi, într-o zonă selectă a Sectorului 1, chiar lângă Sala Palatului.

Am ales totuși să mă plimb ziua, noaptea Sectorul 1 e patria șobolanilor. N-am ales traseul propus de doamna Armand, știind că toți cei care au urmat-o regretă acum enorm încrederea acordată doamnei.

Am pornit așadar în plimbare într-o tăcere asurzitoare – niciun zgomot de șantier, nicio schelă pe vreun bloc nereabilitat termic sau la o școală sau grădiniță, la oricare dintre investițiile cele promise în urmă cu doi ani. Nimic din cele cu care vă lăudați pe Facebook, nu există în realitate, doamnă Armand!„, s-a plâns Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan