AcasăȘTIRI EXTERNELa New York, pietonul găsește unde să bea, dar n-are pe unde...

La New York, pietonul găsește unde să bea, dar n-are pe unde să treacă

restaurantLa New York, pietonul găsește unde să bea, dar n-are pe unde să treacă / foto: NYPost

Un prestigios restaurant din New York a fost puternic criticat pe rețelele de socializare după ce s-a întins și pe trotuar.

Benjamin Prime Steakhouse a construit un cort care a înghițit trotuarul din afara restaurantului situat pe o stradă foarte cunoscută din New york – creând un pasaj acoperit care a forțat oamenii să meargă prin el pentru a trece de partea cealaltă. Acest fapt nu prea respectă măsurile anti-coronavirus, notează New York Post.

Există chiar și indicații pentru a traversa cortul.

Un semn de pe cort îi îndeamnă pe pietoni să intre printr-o deschidere de dimensiunea unei uși pentru a ajunge de cealaltă parte, fără să le fie permis să se plimbe. O pot face însă pe carosabil, dar asta le pune viața în pericol, mai scrie publicația amintită mai sus.

Din păcate, ceea ce fac administratorii de restaurante este cât se poate de legal în metropola americană.

Orice scaun așezat pe trotuar trebuie „să lase cale liberă de circa 20 cm pentru pietoni”, conform ghidurilor orașului. Restaurantele au voie să folosească corturi – atâta timp cât nu închid în totalitate zona de relaxare „sau nu obstrucționează accesul pietonilor”.

Imaginile au stârnit furie internauților pe Twitter: „Este alegerea ta: ori ești lovit de un camion de livrare Amazon pe stradă sau iei Covid”, a comentat o persoană. Newyorkezii sunt de asemenea indignați. Managerul se apără: „Nu încercăm să riscăm nimic, încercăm să ne câștigăm existența”, a spus el.

author avatar
Andreea Vlad