AcasăȘTIRI EXTERNELa mâna iernii. Din ianuarie, risc de întreruperi a curentului, dacă consumatorii...

La mâna iernii. Din ianuarie, risc de întreruperi a curentului, dacă consumatorii nu fac economii

În cazul în care temperaturile din această iarnă în Franța sunt prea scăzute și consumatorii nu își reduc consumul în timpul alertelor Ecowatt, există riscul întreruperilor de electricitate, potrivit președintelui Comisiei de reglementare a energiei (CRE).

Există „riscuri” de tăieri de electricitate țintite și prin rotație în Franța „în ianuarie”,  dacă vremea va fi prea rece și dacă consumatorii nu-și vor reduce consumul în timpul alertelor, a avertizat sâmbătă președintele Comisiei de reglementare a energiei (CRE), Emmanuelle Wargon.

„Risc ridicat” de stres în rețea

În ianuarie, potrivit previziunilor publicate vineri de operatorul de transport al energiei RTE, administratorul rețelei de electricitate, EDF, ar trebui să poată furniza 40 de gigawați (GW), adică 65% din capacitatea nucleară instalată.

În această perioadă a anului, „suntem de obicei în jurul a 50, sau chiar cel mult 60 GW. Acum, vom fi în jur de 40, iar cu 40 GW, nu avem prea mult spațiu de manevră”, a declarat Emmanuelle Wargon, scrie Le Figaro.

Nu va exista „nici o pană de curent”, a dat asigurări oficialul. „Sistemul nu va ceda”, a spus ea. „Cel mai rău lucru care se poate întâmpla sunt tăierile direcționate, decise, prin rotație de la un oraș la altul”. „Sunt foarte convinsă că în prima zi roșie de alertă Ecowatt toată lumea va lua în serios” reducerea consumului și evitarea unei pene de curent, a continuat Wargon.

Operatorul sistemului francez de transport al energiei electrice, RTE, a avertizat vineri că există în prezent un risc „ridicat” de stres în rețeaua electrică franceză în luna ianuarie, din cauza repornirii mai lente decât se aștepta a reactoarelor nucleare ale EDF.

author avatar
Tudor Borcea
763 afisari

7 COMENTARII

  1. Ia sa opriti voi lumina, sa vedeti cum ramineti fara beregata !
    In frunte cu popiescu si toti cei care-l iubesc !

  2. Borcea ,iar ai baut ?,ce treaba au romanii cu Franta ?, Franta are cea mai mare infrastructura nucleara pentru energie din Europa ,de ce ar opri reacoarele ?,
    daca nu-s cazuti in cap ca altii sau ca romanii !,aia gen Popescu ,Maciuca & CO .

  3. INCA 2 CADOURI.ASHA CUM AM „PROMIS”…”MA TZIN DE CUVANT”…
    1.„Actuala guvernare a comis o nouă crimă împotriva românilor. Rezervele de stat ale țării sunt aproape goale. În caz de calamitate sau război, România nu-și poate hrăni cetățenii! Am interpelat Administrația Rezervelor de Stat. Aceasta ne-a comunicat că stocurile de grâu din rezerva țării constituie doar 100 de mii de tone, ceea înseamnă 5 kilograme de grâu pentru fiecare locuitor, adică o cantitate care ar ajunge pentru maximum 10 zile. Toate celelalte țări din Uniunea Europeană au stocuri intangibile pentru minimum 2 ani de zile”, a declarat senatorul AUR Claudiu Târziu. 60M.RO 19.11.2022
    2.România are o datoria publică de peste 120 de miliarde de euro. La această datorie plătim penalități și dobânzi iar acestea nu sunt deloc mici, sunt chiar foarte mari. În medie plătim lunar între 1 și 2 miliarde de euro dobânzi , penalități și rate pentru banii luați. 4MDEDIA.INFO 19.11.2022

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger