AcasăȘTIRI EXTERNELa Davos, Zelenski critică lipsa de „unitate” a Occidentului în fața Rusiei

La Davos, Zelenski critică lipsa de „unitate” a Occidentului în fața Rusiei

La Davos, Zelenski critică lipsa de „unitate” a Occidentului în fața Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat, la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveția,  o lipsă de „unitate” a țărilor occidentale în fața agresiunii Rusiei asupra țării sale.

Într-un discurs video, președintele ucrainean a crititat lipsa de unitate a vestului în fața cererii Suediei și Finlandei de a adera la NATO. De asemenea, el a spus că îi este „recunoscător” președintelui SUA, Joe Biden pentru ajutorul financiar.

„Ceva nu este în regulă cu Ungaria”

La mai bine de trei luni de la începutul invaziei rusești în Ucraina, Zelenski s-a adresat liderilor reuniți la Davos: „Întrebarea mea este: există unitate în practică (în Occident)? Nu o văd”, a deplâns el în timpul unei videoconferințe, afirmând că „este nevoie de sprijinul unei Europe unite”.

„Există unitate în privința aderării Suediei și Finlandei la NATO? Nu. Deci, este Vestul unit? Nu”, a declarat președintele ucrainean.

„Punctul nostru forte a fost unitatea în interiorul țării, iar acum aceasta depinde de unitatea Occidentului, pentru a fi puternici și a susține ferm Ucraina” împotriva Rusiei, a adăugat el, scrie Boursorama. „Vom avea un avantaj în fața Rusiei atunci când vom fi cu adevărat uniți”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean s-a declarat din nou „recunoscător” omologului său american Joe Biden pentru un nou pachet de ajutor financiar de 40 de miliarde de dolari.

„Avem nevoie de sprijinul unei Europe unite”, a spus el, criticând poziția omologului său ungar Viktor Orban, care este reticent în acest moment să impună un embargou asupra petrolului rusesc: „Ceva nu este în regulă cu Ungaria!”

author avatar
Tudor Borcea
186 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger