AcasăȘTIRI EXTERNELa cerșit de voturi: Joe Biden, călare pe mârțoaga OMS

La cerșit de voturi: Joe Biden, călare pe mârțoaga OMS

Demagogia lui “Sleepy Joe”: deocamdată ia poziția ghiocel în fața Chinei, dar  o să mute munții când va ajunge la Casa Albă.

SUA se retrag din Organizația Mondială a Sănătății – era inevitabil să se ajungă aici, America este cel mai mare contribuabil a unei organizații aspiratoare de bani, birocratice și ineficiente, care a devenit în timpul pandemiei coronavirusului un soi de portavoce a Chinei. Decizia președintelui Donald Trump l-a trezit din somn pe Joe Biden, candidatul democrat pentru Casa Albă a anunțat că Statele Unite vor reveni la OMS „în prima zi” a președinției sale. Serios, “Sleepy Joe”?

”Americanii sunt mai în siguranţă atunci când America se angajează să consolideze sănătatea globală. În prima zi a preşedinţiei mele, mă voi alătura OMS şi voi reafirma leadership-ul nostru mondial”, a declarat Biden. S-a  grăbit ca fata mare la măritat, doar doar o mai stoarce niște voturi pentru 3 noiembrie, dar mișcarea sa pare a ascunde un lucru mult mai grav: nu vrea să irite Beijingul – un proxy al Chinei, adică.

FBI trage alarma, pe democrați îi doare-n bască

Aceeași Chină are ”preferinţe” pentru viitoarele alegeri din SUA, a afirmat Christopher Wray, directorul FBI, menționând că  este deschisă o nouă anchetă de contraspionaj care implică Beijingul ”la fiecare zece ore”. „Campania de influenţă pernicioasă a Chinei vizează politicile şi poziţiile noastre 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile pe an.”Chiar acum, China lucrează pentru a compromite cercetarea americană privind COVID -19”, iar aceste campanii coordonate de Partidul Comunist Chinez reprezintă ”cea mai mare ameninţare pe termen lung” pentru securitatea Statelor Unite ale Americii”, a declarat Wray într-un discurs rostit la Institutul Hudson din Washington.

Trump acuză OMS că a reacţionat cu întârziere la pandemia de coronavirus, și pe bună dreptate. Trump acuză China pentru faptul că a ascuns amploarea răspândirii virusului atunci când acesta a apărut în centrul ţării, la sfârşitul anului 2019, iar OMS nu este străină de acest lucru. De abia pe 11 martie 2020, OMS a declarat o pandemie, cînd numărul oficial de cazuri la nivel mondial ajunsese deja la 118 mii de persoane în 114 țări.

A secat jgheabul cu dolari, panică la ONU

Purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU a precizat că Statele Unite, membru fondator al OMS în 1948, trebuie să îndeplinească două condiţii pentru a se retrage din organizaţie: să respecte un termen de un an şi să fie la zi cu contribuţiile pentru organizaţie. I-auzi! O să tremure America în fața ONU – această gură goală a planetei. Trump anunța pe 14 aprilie că suspendă contribuţia SUA la bugetul OMS. Ulterior, administrația americană a anunțat că va accepta să plătească, dar până la un nivel egal cu cel al Chinei, adică aproximativ 40 de milioane de dolari.

Ce uită să spună Biden este că bugetul anual al  OMS este de 4,4 miliarde USD(cu 60% mai mare decât al Crucii Roşii şi de trei ori mai mult decât bugetul Medici Fără Frontiere), iar contribuabilii americani varsă 500 de milioane, mai mult decât Germania, Marea Britanie și Japonia, la un loc. Multe i se pot reproșa lui Trump, dar stai să te întrebi cum de  o întreagă Americă se lasă la mâna unui candidat aproape octogenar, a cărui minte este din ce în ce mai pe alături cu realitatea.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
242 afisari

2 COMENTARII

  1. o gasca de infractori astia de la oms care doar bla , bla si sug bani ii doare in cot de sanatatea populatiei ,sunt cu astia din industria farma mai putrenici decat armatele conventionale!!!!

  2. Si ce o sa faca pe sistemul eu te-am facut eu te omor, Onu trebuia desfiintat pe vremea nentului Busi mare om vanator. Asa Donald le-a taiat macaroana OMS de care o sa construiască 4 portavioane sa-i cucerim pe mancatorii de sobolani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger