AcasăȘTIRI EXTERNELa 91 de ani, magnatul Warren Buffett nu se satură de...

La 91 de ani, magnatul Warren Buffett nu se satură de bani

Profiturile operaționale ale companiei Berkshire Hathaway, deținută de venerabilul miliardar Warren Buffet, au totalizat 7,285 miliarde de dolari în al patrulea trimestru al anului 2021. Buffett și-a mărit pariul pe această revenire, răscumpărând o sumă record de acțiuni Berkshire.

Câștigurile, cuprinzând profiturile realizate din diferite afaceri – asigurări, consultații financiare, căi ferate, utilități – reprezintă o creștere cu aproximativ 45% față de profitul din perioada anului precedent, de 5,021 miliarde de dolari.

Pentru acest an, câștigurile operaționale ale Berkshire au totalizat 27,455 miliarde de dolari, noetază CNBC și Bloomberg.

Berkshire a folosit 6,9 miliarde de dolari pentru a răscumpăra acțiuni în al patrulea trimestru din 2021, ducând totalul răscumpărărilor la un record de 27 de miliarde de dolari.

În scrisoarea adresată acționarilor, Warren Buffett i-a înștiințat că el și vicepreședintele Charlie Munger(98 de ani!) consideră răscumpărările de acțiuni drept “cea mai bună modalitate de a aduna și distribui numerar în acest moment”.

Câștigurile Berkshire din afacerile de căi ferate, utilități și energie au crescut cu 12,3%, până la 2,241 miliarde dolari, de la 1,995 miliarde dolari în 2020.  Între timp, afacerea de asigurări a câștigat 372 de milioane de dolari.

Raportul lui Buffet privind câștigurile a venit în momdentul în care acțiunile din clasa B ale Berkshire  au atins un nivel record în acest an, în creștere cu aproape 7%.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
517 afisari

2 COMENTARII

  1. O sa ingrase pamantul bine!!!! Un nemetnic ca alti cativa care nu se mai satura la nivel mondial.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger