AcasăȘTIRI EXTERNEL-au prins pe pensionar, pe aeroport, cu 455.000 euro cash în valiză....

L-au prins pe pensionar, pe aeroport, cu 455.000 euro cash în valiză. Poliţiştii au o bănuială de unde ar proveni banii

Un pensionar ucrainean „amărât” a fost prins cu 455.000 euro cash în valiză, pe aeroportul din München. Bărbatul de 66 ani a încercat să intre în Germania cu aceşti bani.

Iniţial, omul declasare că are asupra lui doar 300 euro.

Un necunoscut i-a predat un bagaj de mână

Incidentul a avut loc pe 19 noiembrie 2023. La verificarea de la intrarea în terminal, pensionarul a declarat că are asupra sa circa 300 de euro. Ulterior, potrivit raportului poliției germane, înainte de îmbarcare, „un bărbat necunoscut i-a predat un bagaj de mână” pensionarului.

„În urma celui de-al doilea control vamal, în bagajul de mână primit au fost găsite aproape 455.000 de euro. Banii au fost confiscați, iar împotriva bărbatului a fost inițiată o procedură penală”, potrivit vameşilor din München.

Ucraineanul nu poate explica sursa banilor

Autorităţile germane au afirmat că ucraineanul nu poate explica sursele acestor bani, dar oamenii legii au o bănuială.

Ei verifică teoria spălării banilor, iar în cazul în care suspectul nu poate confirma originea numerarului, „toți banii vor fi confiscați”.

Serviciul secret al Ucrainei a descoperit o fraudă msivă

Altfel, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat, sâmbătă, că a descoperit un sistem de corupţie în timpul achiziţionării de arme de către armata ucraineană şi că valoarea totală a fraudei ar fi echivalentă cu aproximativ 40 de milioane de dolari.

Se pare că deturnarea de fonduri a implicat achiziţionarea a 100.000 de obuze pentru armata ucraineană.

author avatar
Andrei Ștefan