AcasăȘTIRI EXTERNEKremlinul spune că banii Occidentului ajung la corupția din Ucraina / Un...

Kremlinul spune că banii Occidentului ajung la corupția din Ucraina / Un „război internațional” împotriva Rusiei

Kremlinul spune că banii Occidentului ajung la corupția din Ucraina / Un „război internațional” împotriva Rusiei / Foto: Facebook

Țările occidentale, în frunte cu SUA, sunt pregătite să continue să alimenteze Ucraina cu arme, chiar dacă stocurile lor se epuizează, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în fața presei.

„Până acum, am văzut că țările occidentale, în frunte cu SUA, și-au demonstrat disponibilitatea de a continua să aloce bani și să pompeze în continuare arme în Ucraina. În același timp, vedem și anumite probleme cu complexul militar-industrial al acestor țări, cu epuizarea stocurilor lor de arme și muniții. Cu toate acestea, continuăm să observăm declarațiile lor că, în ciuda tuturor dificultăților, vor continua să alimenteze Ucraina”, a declarat Peskov.

„Fluxul acestor bani depășește destinația lor”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a fost solicitat de TASS să comenteze informațiile potrivit cărora ajutorul militar occidental acordat Ucrainei de la începutul „operațiunii militare speciale” aproape că a egalat bugetul de apărare al Rusiei.

Dmitri Peskov a precizat că există oameni în Occident care au început să se întrebe dacă Kievul cheltuiește eficient ajutorul financiar primit.

„Observăm oameni care sunt încă vag interesați de eficiența cheltuirii acestor sume fabuloase pentru Ucraina. Știți că Ucraina suferă de această stare de rău, mă refer la corupție. Bineînțeles, fluxul acestor bani depășește în mod evident destinația lor. Din ce în ce mai mulți oameni din Occident înțeleg acest lucru”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

„Așadar, acești bani vor continua să circule, dar vedem, de asemenea, că există probleme legate de ei și o iritare tot mai mare într-o serie de țări occidentale, precum și probleme iminente asociate cu astfel de fluxuri de bani. Aceste probleme sunt inevitabile pentru țările occidentale”, a conchis Peskov.

Răspunzând la o întrebare clarificatoare cu privire la faptul dacă astfel de date ar putea fi considerate o dovadă în plus că este în curs un război internațional împotriva Rusiei, el a spus: „Dacă vreți, puteți lua în considerare, bineînțeles”.

Potrivit calculelor TASS, țările străine și organizațiile internaționale au oferit Kievului un ajutor financiar în valoare totală de peste 150,8 miliarde de dolari de la începutul „operațiunii militare speciale” începută de Rusia în Ucraina. Aproape o treime – 48,5 miliarde de dolari – a mers către nevoile militare ucrainene. Astfel, volumul total al ajutorului occidental acordat Ucrainei de la începutul operațiunii militare este de 2,7 ori mai mare decât bugetul acesteia pentru 2022 (55,5 miliarde de dolari). Și numai ajutorul militar acordat Kievului reprezintă deja 94,9% din cheltuielile de apărare ale Rusiei de anul trecut (51,1 miliarde de dolari).

author avatar
Tudor Borcea
432 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger