AcasăȘTIRI EXTERNEKremlinul, interesat de ideea unui taifas Musk-Putin

Kremlinul, interesat de ideea unui taifas Musk-Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,  a numit luni „interesantă” oferta miliardarului Elon Musk de a discuta cu președintele rus Vladimir Putin pe rețeaua socială audio Clubhouse.

Elon Musk, șeful producătorului de vehicule electrice de ultimă generație Tesla și al companiei aerospațiale americane SpaceX, a prezentat ideea pe Twitter cu o zi înainte. “@KremlinRussia. Ați  dori să vă alăturați pentru o conversație la Clubhouse? Ar fi o mare onoare pentru mine să vă vorbesc”, a fost mesajul lui Musk pentru Vladimir Putin, direct pe contul oficial de Twitter al președintelui rus. “O propunere foarte intersantă”, a anunțat Peskov. „Dar trebuie să înțelegem ce înseamnă acest lucru și ce se propune concret, înainte de a răspunde”, a subliniat el, precizând că  “domnul Putin nu folosește rețelele sociale”. Clubhouse este o platformă lounge disponibilă în prezent prin invitație, fără postări cu fotografii sau videoclipuri – doar imaginile de profil ale oamenilor și vocile lor.Conversațiile pot fi private, cum ar fi un apel telefonic, sau pot include mii de oameni care pot asculta o conferință.

Nu este clar de ce Musk ar vrea să stea la taclale cu Putin, dar propunerea vine după ce SpaceX a trimis patru astronauți la Stația Spațială Internațională (ISS) în noiembrie anul trecut, consacrând astfel pierderea de către Rusia a monopolului de acces pe care îl deținuse de nouă ani. Capsula Dragon SpaceX a devenit al doilea dispozitiv în prezent capabil să ajungă la ISS, alături de Soyuzul rus, care din 2011 a transportat toți vizitatorii la stație, după oprirea navetelor americane.Dar sectorul spațial al Rusiei își pierde impulsul din cauza scandalurilor de corupție, a lipsei de inovație și a proiectelor științifice costisitoare. Elon Musk, în vârstă de 49 de ani, și o avere de peste 180 de miliarde de dolari, are ambiția de a coloniza Marte, dar este activ și în piața  criptomonedelor și inteligența artificială.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
205 afisari

2 COMENTARII

  1. Purecu can se satura de sange iese in frunte.
    2debili unu interesat sa aduca noi boli pe Terra, altu interesat sa ucida cat mai multi rusi din opozitie.

  2. Puneti si voi mana si faceti zacusca pt Africa . Programul Borcanul Salveaza Copii.
    Deci noi iesim cu masti si…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger