AcasăȘTIRI EXTERNEKremlin: OMS va aproba vaccinul Sputnik V în câteva luni

Kremlin: OMS va aproba vaccinul Sputnik V în câteva luni

Kremlin: OMS va aproba vaccinul Sputnik V în câteva luni

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va aproba probabil vaccinul rusesc Sputnik V în câteva luni, a declarat duminică, 19 decembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Sunt pe deplin convins că în câteva luni (…) OMS va recunoaște probabil Sputnik V și atunci va fi posibil să se dezvolte discuțiile cu Europa în această direcție”, a menționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Talentele și eforturile medicilor ruși”

Potrivit lui Peskov, se poate argumenta mult timp de ce OMS nu a recunoscut încă vaccinul rusesc și „ce se află în spatele acestui lucru: un fel de părtinire împotriva noastră sau probleme pur birocratice”.

În ansamblu, după cum a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Covid-19 rămâne încă o amenințare, deși au trecut doi ani de la debutul pandemiei. „Acest lucru nu diminuează talentele și eforturile medicilor și virusologilor”, a subliniat Peskov. „Cu toate acestea, există încă o mulțime de întrebări”, a spus el, citat de Tass.

Vaccinul Sputnik V, înregistrat în Rusia pe 11 august 2020, a devenit primul vaccin aprobat oficial împotriva Covid-19 din întreaga lume. În prezent, este recunoscut de peste 70 de țări.

Potrivit ministrului rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, aprobarea vaccinului Sputnik V de către OMS va accelera recunoașterea pașapoartelor rusești de vaccinare de către Europa.

author avatar
Tudor Borcea
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger