AcasăȘTIRI EXTERNEKim Jong-un, pregătit să inunde piața cu vaccinuri Pfizer contrafăcute

Kim Jong-un, pregătit să inunde piața cu vaccinuri Pfizer contrafăcute

SUA se joacă, de fapt, cu focul: Kim Jong Un a ameninţat Washington-ul cu armele nucleare!

Oficial, regimul de la Phenian afirmă că nu a înregistrat nici un caz de Covid-19. Însă această pretinsă invincibilitate nu-i împiedică pe hackerii lui Kim se intereseze îndeaproape de cercetările internaționale privind vaccinurile.

Monede contrafăcute, furturi informatice, spionaj atomic, vânzarea de arme, medicamente sau droguri: după cum reamintește Business Insider, Coreea de Nord a devenit un expert în contrafacere și diverse traficuri.

Acțiuni organizate de regimul lui Kim Jong-un pentru a alimenta o economie afectată de sancțiunile internaționale, chiar și pentru a a finanța programul său nuclear și balistic.

Vecină cu China, plasată sub un clopot sever care pare a fi o adevărată dictatură sanitară, Coreea de Nord nu a fost afectată, cel puțin oficial, de Covid-19.

Cu toate acestea, aceste pretenții de invincibilitate față de SARS-CoV2 nu-i împiedică pe hackerii lui Kim Jong-un să se intereseze îndeaproape de cercetările internaționale privind vaccinurile.

Obiectivul hackerilor: Un ser eficient și ușor de copiat

Primele alerte cu privire la aceste încercări de cyberspionaj au fost lansate de Microsoft în noiembrie 2020, dar nu au vizat doar Coreea de Nord.

La începutul lunii februarie 2020, Coreea de Sud a indicat mai precis că vecinul său din nord a încercat să pătrundă în serverele informatice ale companiei Pfizer pentru a extorca secretele legate de vaccinul dezvoltat împreună cu firma germană BioNtech.

Succesul sau eșecul acestor intruziuni nu au fost confirmate oficial de Pfizer. Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informații europene citate de Business Insider, acesta nu a fost probabil un atac distructiv sau de tip ransomware, ci o încercare de a fura date industriale și sanitare.

Obiectivul hackerilor nord-coreeni: găsirea serului care este atât cel mai eficient, cât și cel mai ușor de copiat, pentru a-l vinde apoi masiv pe o piață neagră internațională.

„Coreea de Nord nu va avea acces la vaccinul Pfizer decât după mult timp după ce a pus mâna pe vaccinurile din China sau Rusia”, a explicat o sursă pentru site-ul american.

„Dar vor să poată decide care dintre aceste vaccinuri va fi mai ușor de contrafăcut și lansat pe piața neagră”.

Kim spune că țara nu are Covid, Rusia și China trimit vaccinuri

Aceeași sursă indică faptul că vaccinul Pfizer, conceput precum cel al companiei Moderna, în jurul unei tehnologii recente, este probabil mult mai complex de fabricat, depozitat și transportat decât cele produse în China sau Rusia.

Două țări care s-au angajat să livreze milioane de doze din propriul lor ser Coreei de Nord, o țară care pretinde că nu are pacienți Covid-19.

Dacă ar fi atât de ușor să se producă vaccinul Pfizer, Europa nu ar suferi probabil de o astfel de întârziere în campania sa de inoculare.

Dar aceste încercări de spionaj ale Coreei de Nord și riscul unei piețe negre pentru vaccinuri cu securitate sanitară incertă (și modele financiare tulburi), alimentează dezbaterea cu privire la chestiunea „patent waiver” (renunțarea la brevet).

Permisă de texte internaționale, cerută de națiuni precum India sau Africa de Sud, această ridicare temporară a brevetelor de vaccin ar face posibilă creșterea de zece ori a producției și furnizarea mai largă în lumea întreagă, inclusiv în țările sărace, scrie Korii/Slate.

Cu toate acestea, o astfel de măsură se confruntă cu o opoziție fermă din partea multor țări occidentale, inclusiv a Franței, în ciuda discursurilor președintelui său despre necesitatea solidarității globale în fața pandemiei.

author avatar
Tudor Borcea
249 afisari

2 COMENTARII

  1. mda ,reclama ptr pfizer,ca -i cel mai bengos !
    Coreenii pot lua de la China,sinofarm.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger