AcasăȘTIRI EXTERNEKim Jong-un trimite drone deasupra Coreei de Sud. Seul deschide focul, un...

Kim Jong-un trimite drone deasupra Coreei de Sud. Seul deschide focul, un avion sud-coreean s-a prăbușit

Ca reacție la intruziunea dronelor nord-coreene în spațiul său aerian, Coreea de Sud a tras, luni, focuri de avertisment.

 

Tensiunile dintre cele două Corei sunt în creștere. Guvernul sud-coreean a ridicat avioane de luptă și elicoptere de atac și a tras focuri de avertisment după ce drone trimise de regimul lui Kim Jong-un au pătruns în spațiul său aerian, a anunțat luni, agenția sud-coreeană de presă Yonhap. „Mai multe drone nord-coreene au invadat spațiul nostru aerian” în zonele de frontieră din provincia Gyeonggi, a confirmat Statul Major interarme de la Seul.

Un avion sud-coreean s-a prăbușit

Potrivit Yonhap, avioanele sud-coreene au urmărit dronele care au ajuns în spațiul aerian sud-coreean survolând linia de demarcație (MDL) definită între Coreea de Sud și Coreea de Nord la momentul armistițiului din 1953.

Potrivit site-ului de știri News1, o dronă nord-coreeană a survolat pentru scurt timp capitala Seul.

Un avion ușor sud-coreean de atac KA-1 s-a prăbușit la scurt timp după ce a părăsit baza sa din Wonju, în estul țării, în timp ce încerca să contracareze dronele, a declarat un oficial al Ministerului Apărării. Cei doi piloți au reușit să se ejecteze înainte de prăbușire și se află în prezent în spital, informează L’Echo.

Un oficial al Ministerului sud-coreean al Transporturilor a declarat anterior că zborurile de pe aeroporturile internaționale Incheon și Gimpo au fost suspendate timp de aproximativ o oră la cererea armatei.

Suspendarea a început la ora 13:08 p.m. (04:08 GMT) la Gimpo și la 13:22 p.m. la Incheon, iar zborurile de plecare au fost reluate în jurul orei 14:10, a precizat oficialul, fără a oferi mai multe detalii.

Este pentru prima dată în cinci ani când dronele nord-coreene au survolat spațiul aerian sud-coreean. Incursiunea are loc pe fondul unei tensiuni crescute, în condițiile în care Phenianul a efectuat o serie de teste de armament fără precedent în acest an.

author avatar
Tudor Borcea
694 afisari

3 COMENTARII

  1. Ha ha ha ha
    Drona aia ii cauta pe Ciuca si pe Ciolacu ,auzira coreenii ca niste porcani grasi din estul europei sunt pe acolo in vizita

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri