AcasăȘTIRI EXTERNEKim Jong Un bagă spaima-n SUA! Urmează o confruntare pe front?

Kim Jong Un bagă spaima-n SUA! Urmează o confruntare pe front?

biden kim jong unKim Jong Un bagă spaima-n SUA! Urmează o confruntare pe front?

Kim Jong Un a declarat că ţara sa ar trebui să se pregătească atât pentru „dialog cât şi pentru confruntare” cu SUA sub conducerea preşedintelui Joe Biden.

Liderul nord-coreean „a subliniat necesitatea pregătirii atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în special de a fi pe deplin pregătiţi pentru confruntare”, într-un discurs despre strategia sa faţă de Washington, pronunţat la o şedinţă plenară a Comitetului central al partidului.

Întrevedere Kim Jong Un – Joe Biden?

Liderul de la Casa Albă nu exclude posibilitatea de a se întâlni la un moment dat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar subliniază că nu va face acest lucru fără angajamente clare din partea acestuia.

Asta, după ce Biden a criticat abordarea predecesorului său Donald Trump, care s-a întâlnit de două ori cu liderul nord-coreean în Singapore şi apoi la Hanoi, fără a obţine rezultate tangibile.

Nu-i voi oferi o recunoaştere internaţională” fără compensaţii, a insistat Biden, care a mai zis: „Nu ne facem iluzii cu privire la dificultate, absolut niciuna. Ultimele patru administraţii nu au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil”.

Negocierile dintre cele două ţări, SUA şi Coreea de Nord, s-au întrerupt după eşecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong Un, care a avut loc la Hanoi în 2019.

author avatar
Andrei Ștefan
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger