AcasăȘTIRI EXTERNEKievul, sub asediul rușilor, dar cu transportul public reluat! Tramvaiele și metroul...

Kievul, sub asediul rușilor, dar cu transportul public reluat! Tramvaiele și metroul circulă în capitala Ucrainei, magazinele sunt deschise

ucrainaKievul, sub asediul rușilor, dar cu transportul public reluat! Tramvaiele și metroul circulă în capitala Ucrainei, magazinele sunt deschise

razboi, în a cincea zi de război. Armata ucraineană spune că a reușit să respingă mai multe atacuri în împrejurimile capitalei.

Se pare că ofensiva rusească este încetinită. Magazinele alimentare și transportul public din capitala Ucrainei au fost redeschise luni, 28 februarie.

Conform unor anunțuri făcute de autoritățile locale din Kiev, de astăzi locuitorii din capitala Ucrainei vor avea din nou transport public în comun și magazinele alimentare deschise.

Ucrainenii vor putea staționa în continuare în stațiile de metrou

Trenurile de metrou vor circula mai rar, începând de luni, de la ora 8.00 dimineața, au anunțat autoritățile, care au precizat că staționatul în gări a refugiaților nu va fi interzis.

„Magazinele alimentare și transportul public se vor deschide în Kiev de la ora 08:00. Trenurile de metrou vor circula mult mai rar decât de obicei! Vă rugăm să nu ieșiți afară și să nu vă deplasați inutil prin oraș. În general, noaptea a fost liniștită, au avut loc mai multe lupte și bătălii cu grupuri de sabotaj și recunoaștere, dar în acea noapte orașul era mai pregătit pentru apărare. Prin urmare, când părăsiți orașul după ora 08:00, veți vedea fortificații, sisteme antitanc și alte fortificații apărute pe străzile Kievului. În capitală, luptele de stradă continuă în aproape fiecare cartier al orașului. Prin urmare, plecați numai în caz de urgență – când trebuie să cumpărați alimente sau medicamente.

Vă îndemnăm să vă uniți și să vă ajutați reciproc: întrebați-vă vecinii dacă aveți nevoie de ajutor, mai ales când este vorba de bătrâni sau familii ale căror rude apără Ucraina. Supraveghează apartamentele vecinilor care au părăsit orașul pentru a preveni jafurile. Rețineți că staționul de acces nu este anulat. Din 28 februarie va dura, după cum s-a stabilit anterior, de la 22:00 la 7:00.”, arată anunțul autorităților din Kiev.

author avatar
Andreea Vlad