AcasăȘTIRI EXTERNEKievul, strigătul disperării: Rusia amenință să distrugă Ucraina!

Kievul, strigătul disperării: Rusia amenință să distrugă Ucraina!

Kievul, strigătul disperării: Rusia amenință să distrugă Ucraina!/Foto: Facebook

Ministrul ucrainean de Externe a cerut Occidentului să impună noi sancțiuni asupra Moscovei „dacă Rusia încalcă linia roșie”.

Moscova amenință în mod deschis Ucraina cu distrugerea, a asigurat, joi, șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, pe fondul tensiunilor sporite cu Rusia.

„Ei (Rusia) amenință în mod deschis Ucraina cu războiul și cu distrugerea statul ucrainean”, a declarat șeful diplomației Kievului, la o conferință de presă comună cu cei trei omologi ai săi din țările baltice, care au venit în capitala Ucrainei pentru a-și exprima solidaritatea.

„Condamnăm agravarea situației de securitate cauzată de Rusia și  actele și declarațiile Moscovei care vizează creșterea tensiunii militare și subminarea eforturilor diplomatice”, a continuat Dmitro Kuleba, scrie challenges.fr.

„Pentru Ucraina, linia roșie este frontiera de stat”

„Dacă Rusia încalcă linia roșie, va trebui să sufere consecințe. Linia roșie pentru Ucraina este granița sa de stat”, a lansat Kuleba, cerând Occidentului să impună noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Guvernul ucrainean se teme că Moscova încearcă să provoace un casus belli în încercarea de a justifica o operațiune armată. La rândul său, Kremlinul a asigurat „că nu amenință pe nimeni” și a denunțat în schimb „provocările” ucrainene.

Rusia a desfășurat zeci de mii de soldați în ultimele săptămâni la granița cu Ucraina și în Crimeea, peninsulă pe care a anexat-o în 2014.

Kremlinul susține că desfășoară acolo „exerciții militare” ca răspuns la actele „amenințătoare” ale NATO, la care Ucraina încearcă mai mult ca oricând să forțeze o aderare.

author avatar
Tudor Borcea