AcasăȘTIRI EXTERNEKievul, strigătul disperării: Rusia amenință să distrugă Ucraina!

Kievul, strigătul disperării: Rusia amenință să distrugă Ucraina!

Kievul, strigătul disperării: Rusia amenință să distrugă Ucraina!/Foto: Facebook

Ministrul ucrainean de Externe a cerut Occidentului să impună noi sancțiuni asupra Moscovei „dacă Rusia încalcă linia roșie”.

Moscova amenință în mod deschis Ucraina cu distrugerea, a asigurat, joi, șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, pe fondul tensiunilor sporite cu Rusia.

„Ei (Rusia) amenință în mod deschis Ucraina cu războiul și cu distrugerea statul ucrainean”, a declarat șeful diplomației Kievului, la o conferință de presă comună cu cei trei omologi ai săi din țările baltice, care au venit în capitala Ucrainei pentru a-și exprima solidaritatea.

„Condamnăm agravarea situației de securitate cauzată de Rusia și  actele și declarațiile Moscovei care vizează creșterea tensiunii militare și subminarea eforturilor diplomatice”, a continuat Dmitro Kuleba, scrie challenges.fr.

„Pentru Ucraina, linia roșie este frontiera de stat”

„Dacă Rusia încalcă linia roșie, va trebui să sufere consecințe. Linia roșie pentru Ucraina este granița sa de stat”, a lansat Kuleba, cerând Occidentului să impună noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Guvernul ucrainean se teme că Moscova încearcă să provoace un casus belli în încercarea de a justifica o operațiune armată. La rândul său, Kremlinul a asigurat „că nu amenință pe nimeni” și a denunțat în schimb „provocările” ucrainene.

Rusia a desfășurat zeci de mii de soldați în ultimele săptămâni la granița cu Ucraina și în Crimeea, peninsulă pe care a anexat-o în 2014.

Kremlinul susține că desfășoară acolo „exerciții militare” ca răspuns la actele „amenințătoare” ale NATO, la care Ucraina încearcă mai mult ca oricând să forțeze o aderare.

author avatar
Tudor Borcea
650 afisari

4 COMENTARII

  1. Crezi ca amaratul asta care scrie impotriva propriei tari pentru cativa dolari ai lui Soros a aflat cine a fost Stefan cel Mare?Vai mama lui.

  2. Ucraina ? Sa se intoarca la forma sa primara dupa ce va da inapoi pamanturile romanesti (Basarabia si Insula Serpilor), pamanturile rusesti, unguresti si poloneze pe care le detine nejustificat ! Apoi mai vorbim ….

    • Vezi ca ai ramas in urma… Insula serpilor a fost obtinuta inapoi de Romania, in urma unui proces international. Cat despre ucrainieni, nici ei nu stiu cu cine le e mai bine … Vor Coca Cola si ruble, Mercedesuri si colhozuri… Si nici cu bartea de belli nu stau prea bine, rusii cam au experienta frontului din Caucaz, Siria, ceva miscari clandestine si prin Libia… Nu o sa se impiedice prea tare de armata de la Kiev, daca se va ajunge la asa ceva. Dar nu se va ajunge, pentru ca nici Putin nu e vreun tampit, sa izoleze complet Rusia de restul lumii, si un conflict armat impotriva Ucrainei asta ar face…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger