AcasăȘTIRI EXTERNEKanye West, „iepurele” republicanilor în campania electorală?! „Am mai mulți bani decât...

Kanye West, „iepurele” republicanilor în campania electorală?! „Am mai mulți bani decât Trump!”

Scandal în comunitatea afro din America după ce s-a scris că rapperul Kanye West ar fi, de fapt, iepurele republicanilor la aceste alegeri. Artistul a negat vehement zvonurile cum că este plătit de republicani pentru a candida la președinția Americii, o tactică prin care intră în avantaj doar Donald Trump.

Campania lui Kanye West este considerată un truc pentru a-i distrage pe alegătorii Partidului Democrat și a-i atrage de partea lui Donald Trump. Zvonurile conform cărora el ar fi în cârdășie cu republicanii au fost discutate la podcast-ul rapperului Nick Cannon, Cannon’s Class.

Cannon i-a spus lui West: „Dar oamenii spun că ești o distragere și pentru că nu vor încă patru ani de Trump, poate că tu ai vrea”. West e conștient că americanii continuă să-l acuze: „Cred că voi toți – tu și republicanii – sunteți în cârdășie!”. Acesta a răspuns tuturor zvonurilor, negând vehement orice legătură cu republicanii: „Frate, nimeni nu mă poate plăti! Am mai mulți bani decât Trump!”. Și, într-adevăr, muzicianul nu minte – Kanye West este miliardar! Potrivit revistei Forbes, averea lui se datorează în mare parte gamei sale de încălțăminte sport Yeezy.

Campania lui Kanye West, construită de republicani

Potrivit publicației New York Times, cel puțin două dintre persoanele care au fost implicate în campania lui West fac sau au făcut parte din Partidul Republican!

Una dintre ele este Chuck Wilton, delegat anul acesta pentru Donald Trump la Convenția Națională a Republicanilor din Charlotte. Acesta spune că „nu e dezamăgit de Trump, dar a vrut să găsească mai multe alternative” pentru el. Și l-a găsit pe West…

Kanye West și-a anunțat candidatura pentru cel mai înalt birou din țară la începutul lunii iulie printr-o postare pe Twitter cu „acum trebuie să realizăm promisiunea Americii”, atrăgând imediat sprijinul colegului său miliardar și fondator al Tesla, Elon Musk. Însă, câteva zile mai târziu, el a spus că „și-a pierdut încrederea” în Trump și a ales să candideze independent. El și-a lansat campania pentru a deveni următorul conducător al SUA chiar pe 4 iulie, de ziua Americii, „pentru că atunci când vom câștiga, o să fie ziua tuturor” a spus Kanye West.

Seriozitatea campaniei West, contestată

Rapperul Kanye West a întâmpinat multe obstacole în campania sa, printre care depășirea termenului de depunere a actelor de înscriere pe listele electorale în mai multe state sau chiar excluderea de pe câteva liste pe motiv că ar fi depus semnături false. Artistul a cerut fanilor să semneze o petiție care să solicite adăugarea acestuia la votul prezidențial din Carolina de Sud, chiar după ce a ratat data limită. De asemenea, nu a reușit să fie votez în statul său natal, Illinois, dar nici în Wisconsin sau Montana.

Unii oponenți ai lui Trump se tem că prezența lui West în buletinul de vot în statele cheie ar putea împărți votul împotriva actualului președinte.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu