AcasăȘTIRI EXTERNEKamala Harris, în vizită în România! Când sosește vice-președintele american la București

Kamala Harris, în vizită în România! Când sosește vice-președintele american la București

kamala harrisKamala Harris, în vizită în România! Când sosește vice-președintele american la București

Kamala Harris vine în România! Călătoria vicepreședintelui SUA a fost confirmată de secretarul adjunct de presă Sabrina Singh.

„Vizita ei va demonstra puterea și unitatea Alianței NATO și sprijinul SUA pentru aliații NATO de pe flancul estic în fața agresiunii ruse”, a anunțat secretarul de presă al Kamalei Harris.

Vicepreședintele Kamala Harris va călători la Varșovia, Polonia și București, România în perioada 9-11 martie, a transmis Sabrina Singh.

„În timpul întâlnirilor sale cu oficialii Poloniei și României, vicepreședintele Kamala Harris va promova coordonarea noastră strânsă ca răspuns la invazia neprovocată și nejustificată de către Rusia a Ucrainei. Se va discuta despre sprijinul nostru continuu pentru poporul Ucrainei prin asistență de securitate, economică și umanitară și determinarea noastră de a impune consecințe economice grave Rusiei și complicilor săi. Întâlnirile vicepreședintelui se vor concentra, de asemenea, pe modul în care Statele Unite pot sprijini în continuare vecinii Ucrainei în demersul de a-i întâmpina și îngriji pe refugiații care pleacă din țară din cauza războiului”, a declarat aceasta.

Premierul Ciucă a discutat cu vepreședintele SUA Kamala Harris

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, marţi, o convorbire telefonică cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris.

„În cadrul dialogului, a fost analizată situaţia de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

Vicepreşedintele SUA a transmis mulţumiri României pentru sprijinul acordat refugiaţilor ucraineni. Totodată, a fost remarcată importanţa solidarităţii manifestate de aliaţi pe Flancul Estic al NATO, care întăreşte garanţiile de securitate”, a transmis, Guvernul, într-un comunicat de presă.

author avatar
Andreea Vlad