AcasăȘTIRI EXTERNEJurnalista Al Jazeera Shireen Abu Akleh a fost ucisă de armata israeliană...

Jurnalista Al Jazeera Shireen Abu Akleh a fost ucisă de armata israeliană / Grave acuzații aduse de ancheta ONU

Jurnalista Al Jazeera Shireen Abu Akleh a fost ucisă de armata israeliană / Grave acuzații aduse de ancheta ONU

Organizația Națiunilor Unite a declarat vineri că ancheta sa a arătat că focul de armă care a ucis-o pe jurnalista televiziunii Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, la 11 mai, a fost trasă de către forțele israeliene.

Jurnalista americană de origine palestiniană, care purta o vestă pe care scria „Press” și o cască de protecție, a fost ucisă pe 11 mai în timp ce informa despre o operațiune a armatei israeliene în tabăra Jenin din nordul Cisiordaniei.

Nu au tras palestinienii

„Constatăm că focurile de armă care au ucis-o pe Abu Akleh au provenit de la forțele de securitate israeliene și nu de la focuri de armă trase fără discernământ de palestinieni înarmați, așa cum au susținut inițial autoritățile israeliene”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Biroului ONU pentru Drepturile Omului, Ravina Shamdasani, la Geneva. „Este profund îngrijorător faptul că autoritățile israeliene nu au efectuat o anchetă penală”, a adăugat ea.

Shamdanasi a adăugat că informațiile au venit de la armata israeliană și de la procurorul general palestinian. „Nu am găsit nicio informație care să sugereze că a existat o activitate a palestinienilor înarmați în imediata vecinătate a jurnaliștilor”, a spus Shamdasani, scrie France 24.

În conformitate cu metodologia sa de monitorizare a drepturilor omului, biroul ONU pentru drepturile omului a inspectat materiale foto, video și audio, s-a deplasat la fața locului, a consultat experți, a analizat comunicările oficiale și a intervievat martori.

Împușcată în cap

Constatările au arătat că șapte jurnaliști au ajuns la intrarea vestică a taberei de refugiați din Jenin puțin după ora 6:00 dimineața. În jurul orei 6:30, în timp ce patru dintre jurnaliști au virat pe o anumită stradă, „mai multe gloanțe, aparent bine țintite, au fost trase spre ei din direcția forțelor de securitate israeliene”. „Un singur glonț l-a rănit pe Ali Sammoudi în umăr; un alt glonț a lovit-o pe Abu Akleh în cap și a ucis-o instantaneu”

Șefa ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a îndemnat Israelul să deschidă o anchetă penală în cazul uciderii lui Abu Akleh și în cazul tuturor celorlalte crime comise de forțele israeliene în Cisiordania și în contextul operațiunilor de aplicare a legii în Fâșia Gaza.

 

author avatar
Tudor Borcea
425 afisari

4 COMENTARII

  1. Se mai mira jidovii ca exista antiiudaism (semiti sint si iudeii lui Israel si arabii lui Ismael) in lume.
    Poporul „ales” a stiut sa se faca „iubit in lume” inca de pe vremea lui Avram (Ibrahim) invadind Caananul si alte tari din zona,
    mic preludiu la ce fac astazi protectorii lor yankei pretutindeni unde li se permite.

  2. jidanii si ameriolacii fac ce vormuschii lor pe acest mapamond si nu dau nimanui socoteala! experti in minciuni si propaganda.

  3. Dar atunci cand vine unu asa marunțel ca Zelenschi, pune un scaunel, se urca pe el, isi ia avant si le fte una in barba… incep sa simta ca le piere credinta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger