AcasăȘTIRI EXTERNEJulio Iglesias, reținut pe aeroport, în Republica Dominicană! Ce au găsit poliţiştii...

Julio Iglesias, reținut pe aeroport, în Republica Dominicană! Ce au găsit poliţiştii în geanta lui. Erau 42 kg acolo! (FOTO)

Julio Iglesias a rămas fără 42 de kilograme de mâncare pe aeroportul Punta Cana din Republica Dominicană după ce vameșii i-au inspectat bagajul.

În bagajele cântăreţului, inspectorii au găsit 42,16 kilograme de căpşuni, zmeură, afine, cireşe, roşii, sfeclă, ţelină, fasole, spanac, salată, ciuperci, rucola şi carne de pui pe care acesta a încercat să le introducă în ţară.

A vrut să introducă ilegal fructe şi legume

Oficialii aeroportului Punta Cana i-au contestat greutatea abundentă din cauza cantității deloc neglijabile de alimente transportate. În interiorul obiectului „personal” ar fi fost găsite produse precum legume, leguminoase și fructe.

După ce valiza a fost golită, mâncarea a fost imediat analizată de autoritățile locale, care au descris ulterior „detenția temporară” a artistului drept o „neînțelegere”.

Iglesias este un recidivist

Se pare că Iglesias este un recidivist în ceea ce priveşte aducerea în ţară a fructelor şi legumelor din alte naţiuni. Surse apropiate lui confirmă că el efectuează acțiuni similare de fiecare dată când pleacă din orașul său, Madrid.

Potrivit relatărilor din ziarul ‘Dominican Today‘, Iglesias a încercat de mai multe ori să aducă fructe și legume din alte țări, însă suma confiscată cu această ocazie a fost extraordinar de mare. Episodul a avut loc pe 10 ianuarie.

Ministerul Agriculturii aplică aceste controale şi la punctele de intrare la frontiera terestră pentru a se asigura că nu intră în ţară niciun produs de origine animală sau vegetală care ar putea pune în pericol producţia naţională.

Autoritatea a informat că, împreună cu Organizaţia Internaţională Regională pentru Sănătate Agricolă (OIRSA), este menţinută o alertă permanentă la toate punctele de intrare pe teritoriul dominican, ca parte a protocolului activat după detectarea speciei de muscă mediteraneană a fructelor.

author avatar
Andrei Ștefan