AcasăȘTIRI EXTERNEJohnson & Johnson plăteşte 263 mil. $ ca să scape basma-curată. Acuzaţia...

Johnson & Johnson plăteşte 263 mil. $ ca să scape basma-curată. Acuzaţia care plana este incredibilă!

johnson_johnsonJohnson & Johnson plăteşte 263 mil. $ ca să scape basma-curată. Acuzaţia care plana este incredibilă!

Freamăt, din nou, în Big Pharma. Firma Johnson & Johnson (J&J) va plăti o sumă colosală, 263 milioane de dolari, ca să dribleze eventuale acuzaţii grave la adresa ei.

Societatea a fost blamată că a contribuit la folosirea de opioide în statul New York şi două dintre cele mai mari comitate ale acestuia.

Acordul fereşte producătorul de medicamente de un proces cu juraţi în Long Island, în care mai sunt pârâţi mai mulţi producători şi distribuitori mari de opioide. Johnson & Johnson nu a recunoscut că ar fi comis vreo ilegalitate în statul New York şi în comitatele Nassau şi Suffolk.

J&J face plăţi de 5 miliarde de dolari

Reprezentanţii Johnson & Johnson au spus că înţelegerea este în concordanţă cu acordul său anterior, de a plăti 5 miliarde de dolari pentru soluţionarea cererilor de despăgubiri din partea statelor, oraşelor, comitatelor şi guverne tribale, la nivel naţional.

J&J a făcut apel la o hotărâre din 2019 a unui judecător din Oklahoma conform căreia compania din New Brunswick, New Jersey, va plăti statului respectiv 465 milioane de dolari pentru comercializarea înşelătoare a opioidelor.

Folosirea de opioide este o mare problemă în SUA. Autorităţile au declarat că aproape 500.000 de persoane au murit din cauza supradozelor de opioide din 1999 până în 2019.

author avatar
Andrei Ștefan
487 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger