AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden vrea să-şi salveze "pielea" printr-o împăcare cu China. Tocmai i-a...

Joe Biden vrea să-şi salveze „pielea” printr-o împăcare cu China. Tocmai i-a făcut o mare favoare Beijingului

Joe Biden vrea să-şi salveze "piele" printr-o împăcare cu China. Tocmai i-a făcut o mare favoare Beijingului

Președintele american Joe Biden a fost de-acord cu reducerea unor taxe asupra bunurilor chinezești, în același timp cerând OPEC să crească producția de petrol. Aceasta în condițiile în care liderul de la Casa Albă se confruntă cu un val de inflație care îi dăunează din punct de vedere politic.

Noi nu am impus niciunul dintre acele tarife. Au fost impuse de ultima administrație și sunt analizate”, s-a scuzat Biden.

SUA, listă cu produse chinezeşti scutite de taxe

Scutirile de taxe anunțate vineri „acoperă 81 de produse de îngrijire medicală necesare pentru a face față pandemiei Covid-19”, excluderile fiind acordate inițial la 29 decembrie 2020.

Scopul este de a oferi ajutor întreprinderilor mici și mijlocii din SUA care nu pot găsi surse alternative de aprovizionare.

Trump sancţionase China

În timpul mandatului lui Donald Trump la Casa Albă, în 2018, denunțând practicile comerciale „neloiale” ale Beijingului care au condus la un deficit comercial colosal, americanii au impus tarife punitive asupra produselor chinezești reprezentând echivalentul a 350 de miliarde de dolari din importurile anuale ale SUA.

Acum, Biden se gândeşte la posibilitatea de a elimina unele sau toate aceste suprataxe, care expiră la 6 iulie.

author avatar
Andrei Ștefan