AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden vrea să-şi salveze "pielea" printr-o împăcare cu China. Tocmai i-a...

Joe Biden vrea să-şi salveze „pielea” printr-o împăcare cu China. Tocmai i-a făcut o mare favoare Beijingului

Joe Biden vrea să-şi salveze "piele" printr-o împăcare cu China. Tocmai i-a făcut o mare favoare Beijingului

Președintele american Joe Biden a fost de-acord cu reducerea unor taxe asupra bunurilor chinezești, în același timp cerând OPEC să crească producția de petrol. Aceasta în condițiile în care liderul de la Casa Albă se confruntă cu un val de inflație care îi dăunează din punct de vedere politic.

Noi nu am impus niciunul dintre acele tarife. Au fost impuse de ultima administrație și sunt analizate”, s-a scuzat Biden.

SUA, listă cu produse chinezeşti scutite de taxe

Scutirile de taxe anunțate vineri „acoperă 81 de produse de îngrijire medicală necesare pentru a face față pandemiei Covid-19”, excluderile fiind acordate inițial la 29 decembrie 2020.

Scopul este de a oferi ajutor întreprinderilor mici și mijlocii din SUA care nu pot găsi surse alternative de aprovizionare.

Trump sancţionase China

În timpul mandatului lui Donald Trump la Casa Albă, în 2018, denunțând practicile comerciale „neloiale” ale Beijingului care au condus la un deficit comercial colosal, americanii au impus tarife punitive asupra produselor chinezești reprezentând echivalentul a 350 de miliarde de dolari din importurile anuale ale SUA.

Acum, Biden se gândeşte la posibilitatea de a elimina unele sau toate aceste suprataxe, care expiră la 6 iulie.

author avatar
Andrei Ștefan
1.513 afisari

9 COMENTARII

  1. Să fim serioși, va fi o scutire selectivă, doar pentru acele produse pe care americanii nu le pot fabrica la un preț competitiv sau nu le pot lua din altă parte în condiții cât de cât avantajoase. Dar importul de produse chinezești e ca un drog, cu care economia americană s-a intoxicat demult. Dă stare de bine și dependență organică. Cu costurile politice aferente.

  2. Bideu este imaginea fidela a întregii Americi. O persoana neputincioasa ce mimează conducerea unei tari. Asa este și America in raport cu Lumea. Lăcomia bogaților din US va aduce sfârșitul acestui stat ca a oricărui Imperiu de pana acum.

  3. De ce sa se împace ca nici nu se certase.
    A spus ca daca China o sa atace Taiwan precum navalitorii cotropitorii migratori slavi, Ucraina, atunci Sua vor apara Taiwan prin pactul ce ii leaga dinainte de 24 Februarie 2022.

  4. Amerlicanii sint primit in lume la tras pe nas ,bagat in vene ,crime ,pedofilie si transgender iar Bidon a distrus America acest putregai expirat

  5. POLITICIANUL BIDEN KIX SI-A DOVEDIT COMETENTA !,A DAT LA PACE CU CHINA !,VAX ALBINA IN AJTORUL TAIWANULUI SI PESTE 45 MILIARDE DE $ ARUNCATI IN RAZBOIUL DIN UCRAINA IN CARE RUSII VIN TARE DIN URMA !.
    CAT PRIVESTE CREDIBILITATEA LUI BIDEN ESTE LA GENUNCHIUL BROASTEI , O SINGURA INTREBARE PENTRU DEMOCRATII CU NUMELE -TERMINA BIDEN MANDATUL PE SCUT SAU SUB SCUT ??.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger