AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden va fi învestit la Casa Albă ca-n vremuri de război:...

Joe Biden va fi învestit la Casa Albă ca-n vremuri de război: înconjurat de Aramată! (VIDEO)

Pe 20 ianuarie, Joe Biden va deveni oficial cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu ocazia ceremoniei de învestire, organizatorii evenimentului au anunțat „o paradă virtuală în toată America”, în contextul pandemiei de coronavirus.

După ceremonia de depunere a jurământului, în partea de vest a Capitoliului american, Joe Biden și soția sa, prima doamnă Jill Biden, se vor alătura vicepreședintelui ales Kamala Harris și soțului ei pentru a participa la o paradă care va fi în mare parte virtuală.

Soldaţii Armatei americane îl vor înconjura pe Biden

Protestele foarte violente de la Capitoliu, de miercurea trecută, au condus la măsuri de securitate fără precedent, la învestirea lui Joe Biden la Casa Albă, de peste o săptămână.

Armata americană urmează să ia parte la aceast vastă operaţiune de securizare a Washingtonului, prin desfăşurarea a mii de membri ai Gărzii Naţionale, o forţă militară de rezervă. Armata a păstrat tăcerea aproape o săptămână după incidentele violente de la Capitoliu.

Evenimentul, transmis în întreaga lume

Evenimentul va fi televizat și va prezenta spectacole „diverse și dinamice” în comunitățile din întreaga țară, a promis Comitetul de învestire. Participanții la ceremonie vor fi anunțați zilele următoare.

Suntem încântați de posibilitățile și oportunitățile pe care le oferă acest moment pentru a permite tuturor americanilor să participe la tradițiile sacre ale țării noastre„, a declarat Maju Varghese, directorul executiv al Comitetului președintelui inaugural într-o declarație.

Congresul a dezbătut moțiunea de punere sub acuzare a lui Trump

Camera Reprezentanților s-a reunit miercuri pentru a dezbate punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump pentru rolul său în atacul care a șocat America și provocat moartea a cinci persoane miercurea trecută.

Președintele democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a afirmat că președintele Trump „este un pericol clar și prezent” și acesta „trebuie pus sub acuzare și condamnat de Senat”.

Liderul republican al Senatului, Mitch McConnell ar fi în favoarea punerii sub acuzare, potrivit unei surse din Partidul Republican apropiate de acesta, relatează CNN.

author avatar
Andrei Ștefan
246 afisari

4 COMENTARII

  1. Asta este intrebarea ,bravo US Army ,il protejeaza arestandu-l , nu se poate mai repede,
    asa omu scapa din el de emotiile investirii.
    Oare pe 10 Ianuarie ac Trump a semnat Insurection Act ?

  2. Tanti Pilozi vorbeste de insurectie. Insurectia armata de la 23 August 1944 a insemnat ca armata a ocupat toate instituțiile statului roman si a schimbat forma de guvernamant din monarhie profascism spre monarhie probolsevism. Donald a adus manifestanti sa schimbe din republicani in democrati sau ce? Ca nu inteleg și armata din congres nu a adus-o tanti? Deci aia cu insurectie e de rasul curcii ca americanu e cu curcanu.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri