AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden și Vladimir Putin au vorbit la telefon. Cum a răspuns...

Joe Biden și Vladimir Putin au vorbit la telefon. Cum a răspuns liderul rus când a fost întrebat dacă va invada Ucraina

Vladimir-Putin-si-Joe-BidenJoe Biden și Vladimir Putin au vorbit la telefon. Cum a răspuns liderul rus când a fost întrebat dacă va invada Ucraina

Joe Biden și Vladimir Putin au discutat joi timp de aproape o oră, pentru a doua oară în această lună, pe tema situației de la granița ruso-ucraineană. Convorbirea a durat 50 de minute.

Casa Albă a transmis ulterior un comunicat scurt despre conținutul convorbirii, iar Kremlinul a venit, la rândul său, cu propria versiune, mult mai amplă, din care transpare, însă, ideea că o etapă crucială în relația bilaterală ar putea fi în ianuarie, când sunt prevăzute negocieri la Geneva.

Putin, de acord cu calea diplimatică

Liderul de la Kremlin i-ar fi transmis lui Biden că e de-acord cu calea diplomatică, pentru rezolvarea crizei privind Ucraina. Cu alte cuvinte, nu-i va invada. Cei doi lideri au menţionat calea diplomatică pentru ieşirea din criza generată de ameninţarea unei invazii ruse. Dar orice progres diplomatic va însemna în primul rând o ”dezescaladare” în Ucraina, a avertizat liderul de la Casa Albă.

Joe Biden a participat la această convorbire telefonică – a doua în mai puţin de o lună cu liderul de la Kremlin – din Wilmington, oraşul său natal din statul Delaware, unde se află în perioada sărbătorilor de sfârşit de an.

SUA, răspuns ferm, dacă Rusia nu se ţine de cuvânt

Statele Unite vor răspunde ”într-o manieră fermă” oricărei invazii ruse a Ucrainei, a afirmat Biden în cadrul convorbirii cu Putin, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, fără a da alte detalii.

Comunicatul Casei Albe:

Președintele Joseph R. Biden Jr. a discutat astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Președintele Biden a îndemnat Rusia să detensioneze situația cu Ucraina. El a precizat că Statele Unite, aliații și partenerii lor vor răspunde în mod ferm dacă Rusia va invada Ucraina.

Președintele Biden și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru soluții pe cale diplomatică, la începutul anului viitor, în cadrul dialogului bilateral pe teme de stabilitate strategică, în cadrul NATO, prin Consiliul NATO-Rusia, și în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Președintele Biden a reiterat faptul că progrese substanțiale în cadrul acestor discuții pot avea loc numai într-un context de reducere a tensiunilor, și nu de escaladare”, se arată în comunicatul Casei Albe.

author avatar
Andrei Ștefan
1.102 afisari

11 COMENTARII

  1. Spuneti cititorilor care a fost reactia lui Biden la intrebarea lui Putin: cum ar reactiona SUA la amplasarea armelor nucleare in vecinatatea ei?

  2. Biden e un senil, curg basinile din el, daca o fi el.resursele rusiei prezinta interes major.
    Sa se bată ca chiorii intre ei unde au graniță comună, că au si sa ne lase în pace pe noi in Estul Europei.

  3. Declarațiile sunt contradictorii. Bideu spune ca l-a amenințat pe Putin în legătură cu Ucraina iar Putin se declara mulțumit de discuții. Cineva minte și eu cred ca mincinos e bashinosul de Bideu care nu mai știe ce a vorbit cu Putin.Nici nu cred ca Bideu a fost lăsat singur sa discute cu Putin iar acesta știe ca nu poate discuta probleme atât de serioase cu un senil. Chestia cu amenințarea Rusiei de către Bideu după lansarea a încă doua submarine nucleare noi de către rusi pare o gluma proasta a lui Bideu care se pare ca chiar nu știe pe ce Luma mai este.

  4. BIDEU L-A AMENINTAT PE PUTIN???? HA, HA, HA! BASINA ASTA CARE NICI NU STIE DACA E PRESEDINTE, CARE CADE PE SCARILE AVIONULUI CA ULTIMA CARPA, CARE HABAR NU ARE DE CAPUL LUI…BIDEU ROBINETTE…ASTA SPUNE CEVA?? AMERLOCII VOR INTRARE PRIN CRIMEEA SA INCEAPA JAFUL UCRAINEI…CU MAIMUTA AIA DE PRESEDINTE INCHIPUIT….TARA E PE CONT PROPRIU…POROSENKO A PREDAT TARA LUI MERKEL..ZELENSKI VREA SI EL UN TRAI INDESTULAT IN VIITOR CA NU DEGEABA A FOST PRESEDINTE….IULIA TIMOSENKO A FACUT MISCARE CU CRIMEEA DE NEINTELES ATUNCI, DAR CAT SE POATE DE CLARA ACUM…MUZICA TACE, ARMELE SE AGITA!

  5. În ce problemă au oferit un răspuns ferm SUA? Întreb retoric oricum, pentru că Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Națională, a recunoscut scurt, clar și cuprinzător că Putin s-ar putea să nu-și dorească să „invadeze” Ucraina. Apoi, au existat zvonuri că în această săptămână americanii ar oferi Moscovei „propuneri concrete de securitate”, după ce – de facto – au scris un scenariu NU foarte subtil, nici foarte inteligent, pentru servitorii lor din cadrul NATO, transmis invariabil într-un mod spectaculos de mediocru de secretarul general Jens Stoltenberg. Așadar, stimați jurnaliști, oameni buni, pentru cine formulați asemenea articole? Ce fel de categorie de persoane țintiți? Deoarece toți cetățenii planetei, alături de români, NU mai „digeră” astfel de gogomănii!
    Fiecare ființă sensibilă de la țărmurile atlantiste până la stepele eurasiatice cunoaște până acum, până la ora aceasta, conținutul proiectelor de acorduri rusești privind garanțiile de securitate prezentate americanilor, așa cum a detaliat extrem de abil ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov. Prevederile cheie includ: nicio extindere suplimentară a NATO, fără admiterea Ucrainei în cadrul Alianței Nord Atlantice, nicio activitate agresivă, amenințătoare, a NATO în Ucraina, Europa de Est, Transcaucazia și Asia Centrală, Rusia și NATO convin să nu desfășoare rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în zonele în care își pot lovi reciproc teritoriul, înființarea liniilor telefonice directe între cele două, Consiliul NATO-Rusia implicat activ în soluționarea disputelor. În plus, Lavrov a reiterat pe larg că americanii au primit explicații detaliate despre logica abordării ruse, așa că mingea se află actualmente în terenul Washingtonului.
    Ceea ce publicația dvs, stimați ziariști, nu amintește este că – indiferent dacă le place sau nu funcționarilor din SUA și din NATO – ceea ce se întâmplă cu adevărat în domeniul realpolitikului demonstrează fără ambiguitate că Rusia dictează noi termeni dintr-o poziție de putere. Pe scurt: dacă noul „joc” nu poate fi învățat într-o manieră pașnică, atunci va fi însușit pe calea grea cu ajutorul Zircon, Iskander, Kalibr, Khinzal și așa mai departe.
    Adevărul este doar unul singur: ÎNTREGUL „balet” se intersectează în jurul impetuoasei conducte Puterea Siberiei 2 (Power of Siberia 2) care-i urmează Power of Siberia 1. Uitați de Nord Stream 2! Deja a devenit istorie, iar pentru Kremlin NU mai prezintă nicio importanță! În fond, nu a fost deloc întâmplător faptul că Putin l-a primit alaltăieri la Kremlin pe președintele mongol! Că se profilează o uriașă catastrofă energetică pentru UE (implicit și pentru România), o asemenea știre e trecută sub o tăcere mormântală. Că doar presa autohtonă trebuie să-l indice, începând cu noul an -2022, pe Vladimir Putin ca principalul vinovat de criza cumplită, INCLUSIV de faptul că nu răsare soarele și că fluturii n-au chef să zboare!
    Oricum ar fi, La mulți și binecuvântați ani pentru toată lumea! În rest, ne-am lămurit cum stau lucrurile!

  6. Ba biden ,pe tine si predecesorii tai te intreba in direct media cand invadai toate locurile pe unde te ai dus jandarm???!!!Tu chiarcrezi la cat de vulpoi e putin sa ti zic franc ce vrea ???Jucati si voi toti astia mari de ochii lumii dar voi aveti toti dragul puterii si de csnd tot jucati cu ea a ajuns omenirea o puscarie!!!

  7. Turnatotor imperialist , , Anonim , Vasile , Neutyu , Gica contra sistemului , ,Ion Romanul (?) . Pif , … Cine credeti ca sunt ?

  8. Bai Kosteo, Gica contra sistemului este unic. Hai La Mulți Ani pentru 2022.

  9. & Globalizare cu capitala prin ce locuri, ? La Washington , la Moscova, la Bruxelles, la Beijing, îndeosebi locuri ale deciziilor politice din emisfera nodică, nicio capitală politică importantă din emisfera sudică alături de cele din emisfera nordică, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această...

Preţurile alimentelor cresc, la raft, aproape de la o zi la alta. Astfel, s-a ajuns în situaţia ca un produs de bază să ajungă...

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...
proger