AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden și SUA, luați peste picior de prințul moștenitor al Arabiei...

Joe Biden și SUA, luați peste picior de prințul moștenitor al Arabiei Saudite

Joe Biden și SUA, luați peste picior de prințul moștenitor al Arabiei Saudite / Foto: Facebook

În timpul întâlnirii cu Joe Biden, prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, i-a spus președintelui american că Arabia Saudită a luat măsuri pentru a se evita „tragedii” precum asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. De asemenea, el a subliniat greșelile SUA, în special în Irak, potrivit unui oficial saudit.

Arabia Saudită a declarat sâmbătă că asasinarea jurnalistului critic Jamal Khashoggi a fost o „tragedie” care nu mai trebuie discutată, după ce președintele american Joe Biden a ridicat această problemă în timpul vizitei sale în monarhia din Golf.

„Biden are mâinile pătate de sânge”

Critic al guvernului după ce fusese un apropiat al acestuia, Jamal Khashoggi a fost asasinat în consulatul saudit din Istanbul în 2018. Serviciile de informații americane au indicat responsabilitatea prințului moștenitor Mohamed ben Salman, otrăvind relațiile dintre Riad și Washington.

Poreclit MBS, liderul de facto al regatului, primindu-l vineri pe președintele american, „i-a explicat (lui Joe Biden) că este o tragedie pentru Arabia Saudită”, potrivit ministrului de stat pentru afaceri externe, Adel al-Jubeir.

Oficialul saudit a evidențiat, de asemenea, „greșelile” Statelor Unite, citând cazul Abu Ghraib, închisoarea irakiană unde soldații americani au practicat tortura și tratamente umilitoare. Prințul moștenitor a dat asigurări că „cei responsabili au fost anchetați, au fost aduși în fața justiției și acum plătesc pentru această crimă”, a adăugat el într-un interviu acordat CNN.

Întrebat despre un raport al serviciilor secrete americane care îl desemnează pe MBS drept comanditar al operațiunii, ministrul saudit a declarat: „Știm ce au concluzionat serviciile secrete despre armele de distrugere în masă ale lui Saddam Hussein”, care nu au existat niciodată.

Logodnica lui Jamal Khashoggi și-a exprimat indignarea față de întâlnirea dintre Joe Biden și Mohammed bin Salman, imaginându-și ce ar fi crezut Khashoggi despre această vizită. „Este acesta modul tău de a-i trage la răspundere pe cei responsabili de uciderea mea? Sângele următoarei victime a lui MBS este pe mâinile tale”, a scris ea vineri pe Twitter.

author avatar
Tudor Borcea
1.047 afisari

4 COMENTARII

  1. Biden este un maimutoi senil . Capabil sa citeasca cuvant cu cuvant tot ce este scris pe un prompter
    Suficient de a fi presul americii

  2. Intalnirea dintre sauditi si americani a pus capat ultimelor sperante americane de a mentine dominatia politica sau economica in lume. De aici incolo incepe caderea libera

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger