AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden și LGBT, trântiți de justiția americană. Înfrângere umilitoare pentru chiriașul...

Joe Biden și LGBT, trântiți de justiția americană. Înfrângere umilitoare pentru chiriașul Casei Albe

Joe Biden și LGBT, trântiți de justiția americană. Înfrângere umilitoare pentru chiriașul Casei Albe / Foto: printscreen

Un judecător federal din SUA a blocat temporar o directivă a administrației Biden care permitea elevilor să folosească toaletele școlare și să joace în echipele sportive ale școlii care corespund „identității lor de gen”.

Judecătorul Charles Atchley Jr. de la Districtul de Est din Tennessee, care a fost numit de fostul președinte Donald Trump, a dat dreptate unui grup de 20 de procurori generali republicani, care au susținut că directiva îi pune în imposibilitatea de a aplica legile statului.

„O mare victorie pentru siguranța femeilor și sportului”

Atchley a respins, de asemenea, încercarea administrației de a justifica directiva pe baza deciziei Curții Supreme a SUA în cauza Bostock vs Clayton County (2019), care a aplicat protecția împotriva discriminării la locul de muncă inclusă în titlul VII din Legea drepturilor civile din 1964 la orientarea sexuală și identitatea de gen.

În acest caz, comitatul Clayton l-a concediat pe Gerald Bostock, angajat al comitatului, pentru comportament „necorespunzător”, după ce acesta a participat la o ligă de softball recreativă pentru homosexuali. Curtea Supremă a decis, în 2020, că discriminarea sexuală la locul de muncă, prevăzută în Titlul VII din Legea drepturilor civile din 1964, ar trebui să se extindă la orientarea sexuală și la identitatea de gen.

Înalta Curte a precizat în decizia sa că nu a decis dacă „băile, vestiarele și codurile vestimentare segregate pe sexe încalcă titlul VII”, scrie Fox News.

În 2021, după ce președintele Joe Biden a fost învestit în funcție și a numit o nouă conducere, Departamentul de Educație a emis orientări pentru a aplica cazul din 2020 în școli.

Procurorul general al statului Oklahoma, John O’Connor, unul dintre reclamanți, a declarat sâmbătă, într-o declarație, că hotărârea este „o victorie majoră pentru sportul feminin și pentru intimitatea și siguranța fetelor și femeilor”.

author avatar
Tudor Borcea
850 afisari

2 COMENTARII

  1. Administrația Biden așa a fost plănuit să fie de rîsul curcilor. Acum clasa muncitoare, ce ar fi trebuit să fie reprezentată de democrați, se va arunca în brațele republicanilor, a celor bogați ce-i jecmănesc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger