AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden şi-a dat OK-ul! Războiul cu Rusia începe din România?

Joe Biden şi-a dat OK-ul! Războiul cu Rusia începe din România?

biden romaniaJoe Biden şi-a dat OK-ul! Războiul cu Rusia începe din România?

Joe Biden şi-a dat OK-ul ca trupele americane să descindă în România. Totul, în contextul tensiunilor Ucraina – Rusia. Președintele american a aprobat miercuri, în mod oficial, trimiterea de trupe americane în Europa de Est, inclusiv deci în ţara noastră.

Aproximativ 2.000 de soldați americani vor ajunge în Polonia, iar circa 1.000 de militari din cadrul batalionului de infanterie „Stryker vor fi repoziționați în România.

SUA și NATO vor să-l sperie pe Putin

SUA și NATO au deja zeci de mii de alte trupe deja în Europa pe care să le folosească pentru orice desfășurare suplimentară către aliații est-europeni; unele dintre trupele care vor fi dislocate în curând sunt deja staționate în Europa, au spus sursele, în timp ce altele vor veni din Statele Unite.

Trupele vor opera pe o bază bilaterală cu țările gazdă, întrucât NATO nu a activat încă o forță de răspuns multinațională. Din Germania vor fi repoziţionaţi în România circa 1.000 de militari din cadrul batalionului de infanterie „Stryker”.

Iohannis, solidar cu decizia americanilor

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că angajamentul luat de SUA și Franța de a trimite trupe în România reprezintă o „expresie a solidarității și angajamentului acestor parteneri strategici ai României pentru securitatea noastră”.

Joe Biden precizase deja că va muta forțele „în termen scurt”, deoarece Rusia a continuat să-și consolideze forțele în apropierea Ucrainei, stârnind temeri privind o nouă invazie, chiar dacă eforturile diplomatice de a reduce tensiunile au continuat.

author avatar
Andrei Ștefan