AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, sfidat în direct cu arma în mână de un congresmen...

Joe Biden, sfidat în direct cu arma în mână de un congresmen / „Fac ce vreau cu armele mele” – VIDEO

Joe Biden, sfidat în direct cu arma în mână de un congresmen / „Fac ce vreau cu armele mele” - VIDEO

La o săptămână după masacrul dintr-o școală primară din Texas, soldat cu 19 morți, congresmenul republican Greg Steube, din Florida, a fluturat trei pistoale la o audiere prin videoconferință în Congres. Pe ordinea de zi se afla reglementarea armelor de foc. În SUA, scena a șocat.

„Cât de multe alte masacre suntem dispuși să acceptăm?”, a întrebat Joe Biden, la nouă zile după masacrul de la Uvalde, în Texas, cerând „interzicerea” vânzării de puști de asalt și de încărcătoare de mare capacitate către persoane fizice. Președintele american chiar a implorat Congresul să reglementeze armele de foc.

„Sunt acasă, fac ce vreau cu armele mele”

O cerere care, vizibil, nu l-a mișcat pe Greg Steube. Acest congresman republican din Florida a fluturat trei pistoale în fața camerei sale web pentru a contesta un nou proiect de lege denumit „Protejați-ne copiii”. Proiectul de lege este promovat de democrați pentru a combate violența armată.

Imaginile au fost surprinse în timp ce politicianul a participat la o audiere a Comisiei juridice a Camerei Reprezentanților, joi, 2 iunie. Pe agendă: controlul armelor de către Congres.

În timp ce încerca să argumenteze – în timp ce arăta în fața camerelor de luat vederi cum își încărca pistoalele – Steube a fost întrerupt de o congresmană democrată din Texas, Sheila Jackson Lee: „Sper că această armă nu este încărcată”, a spus ea. „Sunt acasă, fac ce vreau cu armele mele”, a răspuns Steube.

Comportamentul său „i-a șocat pe democrați care i-au reproșat că a pozat cu mândrie cu armele sale, la mai puțin de 24 de ore după un schimb de focuri de armă în Wisconsin, soldat cu cinci răniți”, scrie Ouest-France.

Cu o zi înainte, o nouă tragedie a avut loc în Statele Unite. Miercuri, 1 iunie 2022, un bărbat a deschis focul în apropierea spitalului din Tulsa, Oklahoma, după care s-a sinucis. Patru persoane au murit. În urma împușcăturilor, poliția a anunțat că bărbatul înarmat a vizat un medic care îl operase la spate.

Peste 8.100 de persoane au fost ucise și peste 15.300 au fost rănite de focuri de armă în SUA începând din ianuarie, potrivit gunviolencearchive.org, fără a include 10.000 de sinucideri prin arme de foc.

author avatar
Tudor Borcea