AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden se poartă ca un DICTATOR: mesaj URGENT către capitalişti! Cum...

Joe Biden se poartă ca un DICTATOR: mesaj URGENT către capitalişti! Cum vor reacţiona multinaţionalele?

Joe BidenJoe Biden, gest SFIDĂTOR la adresa prinţul moştenitor saudit. O lume întreagă, ULUITĂ!

Americanii au şi ei aceeaşi problemă cu care se confruntă şi românii: preţurile de la pompă. „Tăierea” importurilor din Rusia i-au afectat grav, la buzunar, pe alegătorii lui Biden.

Astfel, sâmbătă, liderul de la Casa Albă a transmis un mesaj către companiile care dețin benzinării în Statele Unite, cerându-le să scadă prețul combustibililor la pompă.

Vor vinde staţiile PECO la preţurile de achiziţie?

Joe Biden a precizatcă că a aprovizionat piața inclusiv cu combustibili din rezerva strategică a Statelor Unite, pentru a determina o scădere a prețurilor la pompă.

Mesajul meu către companiile care dețin benzinării și stabilesc prețurile la pompă este simplu: sunt vremuri de război și pericol global. Scădeți prețul la pompă, astfel încât să reflecte costul pe care îl plătiți pentru produs. Acum”, a comentat Joe Biden, care a adăugat:

Fac tot ce îmi stă în putință pentru a crește aprovizionarea cu benzină și motorină pentru familiile și muncitorii americani.

În timpul mandatului meu, am transferat o cantitate record de 1 milion de barili de petrol pe zi din ceea ce se numește Rezerva Strategică de Petrol, pentru a scădea prețurile la pompă.

În același timp, i-am chemat pe aliații și partenerii noștri să ni se alăture, punând astfel o cantitate totală de 240 de milioane de barili de petrol în plus pe piață”.

De asemenea, Biden a mai cerut Congresului să suspende acciza la combustibili pentru trei luni, spunând că măsura este necesară pentru a mai scădea prețurile la pompă.

author avatar
Andrei Ștefan