AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden se implică în conflict! I-a sunat pe Netanyahu şi Abbas,...

Joe Biden se implică în conflict! I-a sunat pe Netanyahu şi Abbas, cărora le-a transmis un mesaj tranşant (VIDEO)

joe bidenJoe Biden simplică în conflict! I-a sunat pe Netanyahu şi Abbas, cărora le-a transmis un mesaj tranşant

Joe Biden i-a sunat, sâmbătă seară, pe Benjamin Netanyahu, premierul în exerciţiu al Israelului, şi pe Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, în condițiile în care continuă ostilitățile militare dintre armata israeliană şi organizaţii islamiste din Fâşia Gaza.

Ce i-a spus Biden lui Netanyahu? SUA consideră în continuare că Israelul are dreptul de a se apăra, dar și-a exprimat îngrijorarea pentru victimele în rândul civililor, înregistrate de ambele părți.

Biden i-a făcut o promisiune lui Abbas

Liderul de la Casa Albă a vorbit și cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, căruia i-a spus că vrea „să consolideze parteneriatul americano-palestinian”, dar i-a mai spus și că tirurile cu rachete pe care Hamas le lansează asupra teritoriului israelian trebuie să înceteze.

Joe Biden nu discută însă direct cu Hamas, pe care o consideră organizație teroristă.

Şeful diplomaţiei europene a condamnat Hamas

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a lansat un apel sâmbătă la respectarea dreptului internaţional în Orientul Mijlociu. El a condamnat gruparea islamistă Hamas şi alte grupări palestiniene care au atacat ţinte civile în Israel cu rachete.

Israelul avea dreptul să-şi protejeze populaţia de aceste atacuri, dar trebuia să acţioneze corespunzător şi să evite victimele civile, potrivit acestuia.

Cauzele subiacente care au condus la situaţia actuală trebuie de asemenea abordate, a subliniat Borrell, adăugând că status-quo-ul locurilor sfinte trebuie păstrat.

author avatar
Andrei Ștefan
308 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce spalare pe creier, Biden nu e in stare sa-si caute prin buzunare dar el i-a sunat pe amandoi ca sa-l certe doar pe unul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger