AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden "se dă bine" cu chinezii? Preşedintele SUA și-a făcut cont...

Joe Biden „se dă bine” cu chinezii? Preşedintele SUA și-a făcut cont pe TikTok

La 82 de ani, Biden ”scârțâie” și mai rău…

Joe Biden a devenit duminică seara utilizator de TikTok, marcând debutul său pe această reţea socială cu un video de 26 secunde.

În ultimii ani, guvernul american – atât precedenta echipă republicană, cât şi adminstraţia Biden – a criticat în mod ferm această aplicaţie de partajare a videoclipurilor.

TikTok, instrument pentru propaganda chineză?

Aplicaţia TikTok a fost acuzată de un mare număr de politicieni americani că este un instrument de propagandă pentru guvernul chinez, ceea ce grupul chinez neagă categoric.

În videoclipul partajat duminică pe contul de campanie @bidenhq, preşedintele democrat de 81 de ani abordează cu lejeritate diverse subiecte, de la politică la campionatul de fotbal american NFL.

Strategie cu Taylor Swift?

Întrebat despre existenţa unui complot secret menit să trucheze meciul pentru ca vedeta muzicii pop Taylor Swift – al cărei iubit Travis Kelce este jucător la Kansas City Chiefs – să-şi poată folosi apoi notorietatea pentru a-l susţine pe Joe Biden, preşedintele a răspuns cu umor: „Mi-aş atrage probleme dacă v-aş spune”.

Chiar dacă aplicaţia continuă să fie examinată de Washington, nicio măsură federală menită să interzică sau să restrângă utilizarea reţelei sociale nu mai pare a fi preconizată.

Odată cu apropierea alegerilor, platforma permite de asemenea să se ajungă la tinerii alegători, care sunt principalii săi utilizatori.

Altfel, Joe Biden a primit veşti bune: procurorul special însărcinat cu investigarea acuzațiilor de manipulare necorespunzătoare a unor documente confidențiale de către liderul SUA a decis să nu recomande urmărirea penală.

author avatar
Andrei Ștefan