AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden promite despăgubiri de miliarde americanilor de culoare!

Joe Biden promite despăgubiri de miliarde americanilor de culoare!

Într-un moment în care viitorul procuror general al Americii anunță că va declanșa „procedurile judiciare împotriva adepţilor supremaţiei albe”, demersul lui Joe Biden nu mai trebuie să surprindă pe nimeni. Președintele SUA promite să acorde despăgubiri de miliarde de dolari comunității afro care a avut de suferit din cauza rasismului! Așa cum notează presa de peste Ocean, sunt despăgubiri pentru anii de sclavie din veacurile trecute!

Noua administrație de la Casa Albă pregătește legislația care să permită înființarea unei comisii speciale de anchetă cu privire la istoria sclaviei în SUA. Se au în vedere inclusiv politicile guvernamentale discriminatorii, care au afectat foștii sclavi și descendenții lor. Printre altele, această comisie va recomanda modalități de educare a cetățenilor pe baza constatărilor făcute și va sugera recompense, inclusiv plăți financiare din partea Guvernului acordate urmașilor. Da, ați citit bine – America plătește acum compensații descendenților de sclavi pentru ani de muncă neplătiți ce au fost făcuți de înaintașii lor!

Jen Psaki, secretarul de presă al lui Biden, a anunțat că președintele este cel care a venit cu ideea despăgubirilor, ceea ce înseamnă că documentul e ca și trecut, cred jurnaliștii. „Cu siguranță că președintele va susține un studiu al reparațiilor pentru familiile respective. El înțelege că nu avem nevoie de un studiu pentru a lua măsuri chiar acum cu privire la rasismul sistemic, așa că, între timp, vrea să ia măsuri în cadrul propriului guvern”.

Joe Biden, votat la Casa Albă de comunitatea afro

Joe Biden a câștigat nominalizarea democratică și, în cele din urmă, Casa Albă, având sprijinul puternic al votanților de culoare. Și-a făcut campanie profitând de tot ce a însemnat cazul „George Floyd”, iar ulterior chiar a susținut ideea de a studia acordarea unor despăgubiri pentru descendenții sclavilor. Însă, rămâne de văzut dacă va avea și sprijinul Congresului cu privire la acest subiect extrem de sensibil. Chiar și cu democrații controlând ambele camere ale Congresului, plus Casa Albă, adoptarea unui astfel de proiect de lege privind reparațiile urmașilor sclavilor s-ar putea dovedi foarte dificilă.

„Guvernul SUA a sancționat sclavia, dar avem nevoie de o justiție reparativă vindecătoare”, a reacționat Sheila Jackson Lee (Camera Reprezentanților, Partidul Democrat). Sondajele de opinia arată, însă, că societatea este puternic divizată, există o rezistență acerbă în SUA cu privire la reparațiile ce trebuie plătite descendenților familiilor de sclavi. Doar 29% dintre americani și-au exprimat sprijinul pentru plata reparațiilor în numerar (potrivit unui sondaj Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research). Restul, au respins categoric o asemenea inițiativă!

Reacții împărțite

Republicanul Burgess Owens, aflat la primul mandat în Camera Reprezentanților (Utah), se declară în favoarea studierii fenomenului sclaviei, însă nu e de acord și cu reparațiile financiare, pe care le numește o utopie. El declară că stră-străbunicul său a ajuns în America într-o navă plină cu sclavi, dar a reușit să evadeze fugind pe calea ferată și apoi, cu șansă, a devenit un antreprenor de succes. „Este nedrept și fără inimă să le oferim americanilor de culoare speranța că pot primi despăgubiri”, spune el.

În schimb, Herschel Walker, fostă mare vedetă în NFL, a vorbit despre o altă problemă: „De ce suntem în continuare numiți afro-americani mai degrabă decât doar americani? De ce?”. În opinia sa, despăgubirile despre care vorbește Joe Biden ar crea doar separare și divizare în societatea americană.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
284 afisari

4 COMENTARII

  1. Joe Biden e un boșorog decrepit care, în nici un caz, nu a primit mai multe voturi de la americanii de culoare decât Trump. Ăsta e nutreț pentru proști.

  2. Pt ca atunci cand vezi o ciioara in zăpadă ramai siderat de contrast si exclami❗
    -ia uite ma ce ciioara neagra in zapada!… ?

  3. Uite la magazionierii aia nu da niste miliarde ca ei nu au zis nimic doar niste albe ca zapada bortoase le-au spart magazinele si le-au furat toata marfa.

  4. doamne asta nu face una buna in tara de cand s a inscaunat!!!!!!!!dar poate i se trage scaunul de sub el !!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger