AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, prima reacție după achitarea lui Donald Trump: „Democrația este fragilă”

Joe Biden, prima reacție după achitarea lui Donald Trump: „Democrația este fragilă”

Joe BidenJoe Biden, prima reacție după achitarea lui Donald Trump: „Democrația este fragilă”

Președintele Joe Biden a declarat, după achitarea lui Donald Trump în Senat, în procesul în care era acuzat de instigare la violențele de la Capitoliu din 6 ianuarie, că acest capitol ne-a amintit că democrația este fragilă. 

„Acest capitol trist din istoria noastră ne-a amintit că democrația este fragilă. Că trebuie întotdeauna apărată.”, a afirmat Biden.

Acesta a subliniat că, în pofida deciziei republicanilor de a nu-l acuza pe Donald Trump, „fondul acuzației nu a fost contestat”. „Deși votul final nu a condus la o condamnare, fondul acuzației nu este contestat”, a spus Biden după ce Senatul a votat pentru achitarea lui Trump în al doilea proces de punere sub acuzare.

Biden, avertisment pentru americani

Biden a făcut referire și la liderul grupului republican din Senat, Mitch McConnell, care a spus după achitarea lui Donald Trump că acesta și-a „abandonat rușinos îndatoririle” și că este „responsabilul moral” pentru provocarea violenței la Capitoliu, potrivit The Guardian.

„Trebuie să rămânem mereu vigilenţi. Violenţa şi extremismul nu-şi au locul în America. Fiecare dintre noi are datoria şi responsabilitatea, ca americani şi în special ca lideri, să apărăm adevărul şi să învingem minciuna”, se mai arată în mesajul transmis de președintele Joe Biden.

Acesta le-a mulțumit tuturor celor care au rezistat pe 6 ianuarie în fața asaltului mulțimii care îl susținea pe Donald Trump.

Senatul a decis sâmbătă să îl achite pe fostul președinte american, în favoarea acuzație de instigare la insurecție fiind exprimate 57 de voturi pentru, dar au existat și 43 de voturi în favoarea lui Trump. El avea nevoie de 34 de voturi pentru a fi achitat.

author avatar
Andreea Vlad
127 afisari

3 COMENTARII

  1. Marș, mă, Biden, bășinos degenerat! Democrația e fragilă din cauza putregaiurilor ca tine și colegii tai de hoții și crime la nivel planetar.

  2. S-a văzut cu fraudă de la alegeri cît este „democrația de fragilă.
    Minciunile de la Statuia Libertății!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger