AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, pregătit să deschidă valiza nucleară. Casa Albă spune ce consecințe...

Joe Biden, pregătit să deschidă valiza nucleară. Casa Albă spune ce consecințe va suporta Rusia / Mesaj direct pentru Vladimir Putin

Joe Biden, pregătit să deschidă valiza nucleară. Casa Albă spune ce consecințe va suporta Rusia / Mesaj direct pentru Vladimir Putin / Foto: printscreen

Statele Unite au cerut Rusiei, pe canale private, să înceteze retorica privind amenințarea nucleară în războiul din Ucraina, Washingtonul avertizând că utilizarea armei atomice de către Rusia, ar avea consecințe „catastrofale”.

„Am fost foarte clari cu rușii, atât în public, cât și în privat, pentru ca ei să nu mai vorbească despre arme nucleare”, a declarat șeful diplomației americane, Antony Blinken, într-un interviu difuzat de CBS News.

„Este foarte important ca Moscova să ne audă”

„Este foarte important ca Moscova să ne audă și să știe că consecințele ar fi îngrozitoare. Și am fost foarte clari în această privință”, a spus el. „Orice utilizare a armelor nucleare ar avea efecte catastrofale pentru țara care le folosește, desigur, dar și pentru multe altele”.

Anterior, consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă avertizase deja asupra consecințelor „catastrofale” în cazul în care Moscova ar folosi arme nucleare. „Avem capacitatea de a vorbi direct la nivel înalt (cu rușii), de a le spune în mod clar care este mesajul nostru și de a-l asculta pe al lor”, a mai spus Jake Sullivan, scrie Boursorama.

„Acest lucru s-a întâmplat frecvent în ultimele luni, s-a întâmplat chiar și în ultimele zile”, a spus el, dar nu a vrut să precizeze natura exactă a canalelor de comunicare folosite, pentru a le „proteja”.

Într-un discurs televizat miercuri, Vladimir Putin a făcut aluzie la bomba atomică, afirmând că este pregătit să folosească „toate mijloacele” din arsenalul său împotriva Occidentului, pe care l-a acuzat că vrea să „distrugă” Rusia. „Aceasta nu este o cacealma”, a mai spus președintele rus.

Biden: „Nu o face! Nu o face”

Washingtonul a emis deja mai multe avertismente, într-un limbaj din ce în ce mai dur, împotriva unei posibile utilizări a armelor nucleare de către Moscova.

Întrebat la 16 septembrie, înainte ca președintele rus să lanseze implicit această amenințare, Joe Biden a declarat: „Nu o face. Nu o face. Nu o face. Veți schimba fața războiului într-un mod nemaiîntâlnit de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”.

El a avertizat că răspunsul SUA va fi „consecvent”, dar nu a dat detalii. Washingtonul declarase anterior că a luat amenințarea „în serios” și a promis un răspuns „sever”. Rusia și SUA sunt cele mai mari puteri nucleare din lume.

author avatar
Tudor Borcea
947 afisari

31 COMENTARII

  1. Putin mai are un singur cartus si e pe teava. Eu cred ca il va folosi cat joaca ruleta ruseasca si isi va distruge natia iar el va muri.

    • Minel tembel , tu esti prost de putzi , daca rusii mor , si ei sunt care detin cele mai multe arme nucleare din lume si nu le folosesc atunci ai dreptate , dar daca le folosesc coorva de matta a facut un excrremient ca tine degeaba

  2. Ce sa spun. Dupa ce se imbata rusii joaca jocuri de noroc iar dupa ce isi sfarsesc averea recurg la ruleta ruseasca.

  3. Jocul descris într-o formă scurtă are loc cu un revolver în al cărui butoiaș se găsește un singur glonț. Butoiașul revolverului este rotit la întâmplare, fără a se ști dacă în poziția de oprire se află sau nu un glonț pe țeavă. Jucătorul pune țeava revolverului la tâmpla proprie și apasă pe trăgaci, după care va rămâne în viață sau va muri. Jocul se repetă până ce la cel fara bani sau la unul din jucători va fi declanșată împușcătura fatală. Ca reguli de joc, se pot stabili mai dinainte numărul de rotiri și de încercări. Starea de tensiune este maximă la fiecare încercare, neștiindu-se dacă urmează viața sau moartea.
    Daca ai sansa iti recuperezi sau inmultesti averea daca nu pierzi tot.

  4. fleacuri , Rusiei nu ai ce sa-i faci din cauza imensitatii ei . Rusia nu este uk care din doua Satan 2 , o transformi din insula in arhipelag de insulite .

    • Dar nu spune nimeni ca sa distrugi Rusia tre sa o transformi in desert. E mare Rusia dar mergi si cate o saptamana cu trenul fara sa vezi un chip de om. E indeajuns sa-i distrugi structura militara si politica si sa-i distrugi toate silozurile nucleare si submarinele. Chestie de 12-24 h pt o forta ca Nato. Nici nu trebuie sa folosesti bombe atomice daca e sa ma intrebi pe mine.

  5. Vorbe goale si de la Putin si de la Biden. Nucleara este buna la amenintare dar nu in realitate. Intre timp se mai schimba placa cu ucraina sa nu devina prea plictisitor. Inca mai sant o gramada de bani de spalat prin ucraina pina la sfarsitul conflictului mai e cale lunga. Daca occidentul da faliment probabil se termina mai repede

  6. Cred ca valiza lui Bideu e plina de laptopuri „pierdute” de Clinton Obama HunterBiden….ce dracu luati in serios asemenea clown????????…..se prabuseste100%….lasati naibii comedia ca nu e reala

  7. & Aborigenii din America dorind de multă vreme să scape de coloniști vor să îi trimită în Rusia că au teritoriu mai mult și vechi dispute pe la strâmtoarea Bering, ?

  8. E lmopg (la mintea oului puiului de găină) că rușii sunt excesiv de inghesuiți și ca dacă americanii continuă presiunea la acest nivel, vor recurge la lovituri nucleare. Așa au anunțat rușii și cu liniile roșii si , americanii doritori de conflict, se făceau ei că stiu ca rușii nu vor avea curaj. Americanii iși doredc escaladarea la nivel nuclear sa-și testeze armele. Reducerea cheltuielilor cu personalul arata schimbarea concepției de ducerea războiului, in sensul folosirii , in primcipal, cu mijloace tehnice: (drone , submarine, rachete aviație, radare , sateliți, lovituri nucleare). Ucraina. in concepția americană. poate fi sacrificată.

  9. Cei care au incalcat intelegerile de la MALTA au fost americanii !,cei care s-au pisat pe pricipiile NATO au fost americanii, ma explic cand au dezarmat nuclear Ucraina in 91 i-au garantat granitele ?;trebuia sa ramana Ucraina un tampon intre Rusia si tarile NATO ?;cine a invitat Ucraina in NATO ?,cand Ucraina nu avea un tratat semnat cu Rusia !.
    Cine a interzis limba rusa in Ucraina ?,cine a incalcat protocolul Summitului NATO din 2008 de la Bucuresti ?.
    Vinovatii sunt cei care urla azi mai tare !,la cine se rasteste Zelinsky cand isi vede pielea pusa la saramura ?,cui ii cere arme si munitii?,cine pompeaza zeci miliarde in Ucraina ?,cine a trimis instructori militari in Ucraina ?.

  10. & Ni se spune că actualii americani, foști coloniști, sunt „prelucrați nuclear” de aborigenii Americii, activități desfășurate și în alte zone din lume, cu alte popoare, și între alte nații, ?

  11. Acest putregai expirat Bidon deschise valiza de droguri ,familie de drogati se pisa Putin pe aceste resturi umane degenerate

  12. …ha,ha,ha! senilul asta pirdut in spatiu nu strie ce spune de la un moment la altul!
    …ma intreb daca e in stare sa-si deschida singur slitul la pantaloni cid se pisa sau il deschid agentii ca altfel s-ar pisa pe el…!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger