AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Joe Biden, discurs despre Starea Națiunii. „America nu va...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Joe Biden, discurs despre Starea Națiunii. „America nu va lupta împotriva Rusiei!”

joe bidenJoe Biden, ofensiv în primul discurs despre război. De ce nu vrea să trimită trupe în Ucraina

În primul său discurs despre starea uniunii, în Congresul SUA, președintele american Joe Biden l-a blamat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru războiul pornit în Ucraina, precizând că acesta a fost unul premeditat și neprovocat.

Acesta l-a făcut pe Putin ”dicator” și a asigurat că „Statele Unite sunt de partea poporului ucrainean”, la câteva zile după începerea invaziei Ucrainei de către Rusia, potrivit CNN.

Președintele american a transmis însă că SUA nu vor interveni armat în Ucraina.

„Să fiu clar – forțele noastre nu sunt angajate și nu se vor angaja în conflictul cu forțele ruse în Ucraina.” – Joe biden

În schimb, a spus liderul de la Casa Albă, trupele americane au fost dislocate în Europa nu pentru a lupta în Ucraina, „ci pentru a-și apăra aliații NATO în cazul în care Putin decide să continue să se deplaseze spre vest”.

A mobilizat trupe pe flancul estic al NATO

„În acest scop, am mobilizat forțele terestre americane, escadrile aeriene, dislocarea de nave pentru a proteja țările NATO, inclusiv Polonia, România, Letonia, Lituania și Estonia”, a adăugat el.

Anterior, Biden a spus că SUA vor respecta principiul articolului 5 al NATO, care spune că un atac asupra unei țări NATO este un atac asupra tuturor județelor membre – în remarcile de marți, el a promis: „După cum am precizat foarte clar, Statele Unite și Aliații noștri vor apăra fiecare centimetru de teritoriu al țărilor NATO cu toată puterea noastră colectivă.”

author avatar
Andreea Vlad
451 afisari

4 COMENTARII

  1. Acum va este clar ca ukropii lui Zelenski au pierdut războiul și sunt prosti ca „au mers” pe mana amerlocilor? America și-a aparat întotdeauna numai interesele ei. Aia cu aliați sau parteneri strategici e numai pentru prostii care pun botul. De-asta încearcă Zelenski cu disperare sa atragă tari NATO în război mințind ca Bulgaria, Slovacia și Polonia trimit avioane în Ucraina, fapt dezmințit imediat chiar de unii din președinții acestor state. Asa ca amerlocpupincuristilor dâmboviței stați departe fata de acest conflict care nu privește Romania, ca dacă tarati Tara în război veți fi judecati împreună cu clownul de Zelenski.

  2. Sper sa se trezească și clasa politica românească și sa nu ne angajam decât umanitar în aceasta criza, fără ajutor în armament

  3. E de notorietate condamnarea quasi-unanimă a rușilor pentru războiul lor inutil, neprovocat. Pentru distrugerile dramatice pe care le fac fără nicio reținere.
    Nu dar SUA ci și UE, Japonia, Australia, Canada, ba chiar și neutra Elvetie s-au raliat sancțiunilor. Pe buna dreptate. Nu mergi cu tunul sau tancul să tragi în orașe ca să le anexezi după aceea.
    Intr-un timp record, de numai câteva zile, Putin și-a izolat țara mai abitir decât Coreea de Nord.
    Ramane să se producă implozia. Pentru că de revenit nu-și mai revin decât în una sau două generații!

  4. Bai soluție diluata, tu nu ești numai neinformat dar ești și retardat. Când tragi cu tunul 8 ani în minoritatea rusa, nu inseamna ca provoci Rusia? Și pe urma ce fac ukropii? in loc sa iasă la lupta in afara orașelor ei se ascund printre blocuri punând civilii, inclusiv familiile lor, în pericol. Ei sunt back blocs boys sau back street boys, cum vrei s-o iei. Izolarea Rusiei zici? Pai RUSIA face parte din blocul economic asiatic. De izolat s-a izolat Europa, dacă nu sta în genunchi sa i-o suga Marelui Licurici. Ca asta a vrut prin acest război, sa colonizeze economic UE. Dacă nu te duce mintea, nu mai posta, tata, uită-te la desene animate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger