AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, moment istoric: s-a adresat poporului rus!

Joe Biden, moment istoric: s-a adresat poporului rus!

joe biden discursJoe Biden, moment istoric: s-a adresat poporului rus!

Liderul de la Casa Albă a transmis sâmbătă un mesaj adresat direct populației din Rusia în încercarea de a stopa războiul din Ucraina.

Mesajul lui Joe Biden a venit pe Twitter.

I-a îndemnat să nu-şi dorească un război

Nu cred că vă doriți un război sângeros, distructiv, împotriva Ucrainei – o țară cu a cărei cetățeni împărtășiți legături atât de profunde, o istorie și o cultură comune”, a scris Biden pe rețeaua de socializare.

Altfel, preşedintele american Joe Biden a avut o convorbire telefonică vineri cu omologul său polonez, Andrzej Duda, căruia i-a mulţumit pentru ospitalitatea arătată faţă de cei aproape 700.000 de refugiaţi de război care au fugit din calea invaziei ruse din Ucraina şi au ajuns în Polonia.

Casa Albă a explicat într-un comunicat succint că Biden şi Duda au discutat despre „invazia premeditată şi nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei” şi despre eforturile aliaţilor occidentali de „a impune consecinţe severe Rusiei”.

Ambii lideri au fost de acord cu privire la „importanţa oferirii de asistenţă umanitară” Ucrainei, iar Biden i-a mulţumit lui Duda şi poporului polonez „pentru ospitalitatea lor, pentru că au primit şi ajutat aproape 700.000 de cetăţeni ucraineni şi de alte naţionalităţi care au fugit până acum din calea războiului”.

author avatar
Andrei Ștefan
836 afisari

3 COMENTARII

  1. „Joe Biden, moment istoric: s-a adresat poporului rus!” Oare cum a reușit să facă asta? Am citit într-o altă publicație că a afirmat în timpul discursului cum că „Putin va invada Russia”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger