AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, mesaj important pentru Putin de pe pământ polonez / Anunțul...

Joe Biden, mesaj important pentru Putin de pe pământ polonez / Anunțul Casei Albe

Joe Biden, mesaj important pentru Putin de pe pământ polonez / Anunțul Casei Albe

Președintele american Joe Biden a ajuns, sâmbătă, 26 martie, în Polonia unde va argumenta într-un discurs că „lumea liberă” se opune invaziei Rusiei în Ucraina și că marile economii sunt de acord cu privire la necesitatea de a-l opri pe președintele rus Vladimir Putin, potrivit Casei Albe.

După trei zile de întâlniri de urgență cu G7, Consiliul European și aliații NATO, precum și o vizită la soldații americani dislocați în Polonia, Joe Biden se va întâlni cu președintele polonez Andrzej Duda.

„Războiul brutal” al Rusiei

Biden, care a preluat mandatul anul trecut, a promis că va restabili democrația în țara sa și va uni democrațiile globale pentru a se confrunta cu autocrații, inclusiv ale președintelui rus și liderulului chinez Xi Jinping.

Invazia Ucrainei, care a început pe 24 februarie și pe care Rusia o numește „operațiune specială”, a testat această promisiune și amenință redeschiderea unui un nou război rece, la trei decenii după colapsul URSS.

În ceea ce oficialii americani consideră un discurs important în Polonia, Joe Biden „va remarca eforturile unite ale lumii libere de a fi alături de poporul Ucrainei, de a trage Rusia la răspundere pentru războiul său brutal și de a susține un viitor bazat pe principii”, a declarat Casa Albă într-un comunicat.

Joe Biden și Andrzej Duda se vor întâlni în privat și se așteaptă să abordeze problema înarmarii Ucrainei cu avioane de război și alte garanții de securitate.

author avatar
Tudor Borcea
241 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu mai e lume libera ca am vazut ca ii bat pe cet care demonstraza pasnic , ii calca in picioare cu caii si nici democratie ca totul e fake e totul cumparat de guverne care sunt slugi la multinationale si onegheuri. E dictatura mascata cu fata umana ca la iliescu al nostru!!!

  2. America este cea mai mare dictatura ,au peste un million de oameni care dorm pe strazi,peste 60 de milioane care se drogheaza ,peste 40 000 de crime pe an ,3200 asteapta executia la pedeapsa cu moartea toata presa este cenzurata asta ei numesc lumea libera

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger