AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden l-a ameninţat pe Vladimir Putin: "Rusia va suporta consecinţe rapide...

Joe Biden l-a ameninţat pe Vladimir Putin: „Rusia va suporta consecinţe rapide şi severe”

putin bidenJoe Biden l-a ameninţat pe Vladimir Putin: "Rusia va suporta consecinţe rapide şi severe"

Joe Biden i-a spus lui Vladimir Putin, în cursul convorbirii telefonice pe care au avut-o, că dacă Rusia invadează din nou Ucraina, SUA și aliații lor vor răspunde „în mod ferm”, iar Rusia va avea de suportat consecințe „rapide și severe”.

Casa Albă a transmis sâmbătă un comunicat în care a rezumat conținutul conversației telefonice pe care au avut-o președinții Joe Biden și Vladimir Putin.

Occidentul se solidarizează

În discuția pe care Joe Biden a avut-o sâmbătă cu Vladimir Putin, șeful Casei Albe l-a avertizat din nou pe omologul său rus că în cazul unei invazii în Ucraina, Moscova riscă sancțiuni ce vor avea un preț dureros și-i vor diminua influența pe plan internațional.

Preşedintele Biden a reiterat că o nouă invazie rusă în Ucraina ar produce suferinţe umane extinse şi va afecta poziţia Rusiei.

Preşedintele Biden a subliniat clar în conversaţia cu preşedintele Putin că deşi Statele Unite rămân pregătite să se implice în eforturi diplomatice, în coordonare deplină cu aliaţii şi partenerii noştri, în acelaşi timp, suntem pregătiţi şi pentru alte scenarii”, precizează Casa Albă.

Tot mai multe trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina

Rusia continuă să amplaseze trupe lângă graniţa cu Ucraina. Oficialii Departamentului de Stat al SUA au ordonat evacuarea personalului ambasadei americane din Ucraina, temându-se că o invazie rusă a ţării ar putea avea loc în următoarele zile.

Mai mult, oficialii le-au cerut cetăţenilor americani să părăsească Ucraina în următoarele 24 de ore. În plus, Pengatonul a anunţat că retrage din Ucraina aproape 150 de specialişti în pregătire militară.

Kremlinul a acuzat că ”isteria” Occidentului privind o iminentă invazie rusă în Ucraina a atins apogeul. Escaladarea în jurul problemei „invaziei” a fost făcută în mod coordonat.

author avatar
Andrei Ștefan
245 afisari

4 COMENTARII

  1. Cu amenintari de o parte si de alta , in nici un caz nu se poate rezolva aceasta criza in problema Ucrainei.

  2. Senilul Biden cauta razboiul cu lumanarea.Nu mai are piata de desfacere pentru armamentul invechit.

  3. fleacuri pentru fraieri , nu va fi nici un razboi doar poate ceva la misto ca sa justifice taraboiul . asta pentru ca nu exista conditia esentiala pentru un razboi si anume vointa oamenilor pentru razboi . ori acum nici rusii nici ucrainenii nu vor razboi . liderul care va declansa razboiul isi va da foc la valiza automat , prin urmare doar subiect pentru tutele de la tv .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger