AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden i-a dat peste nas lui Donald Trump: Casa Albă desecretizează...

Joe Biden i-a dat peste nas lui Donald Trump: Casa Albă desecretizează violenţele din 6 ianuarie!

biden trumpJoe Biden i-a dat peste nas lui Donald Trump: Casa Albă desecretizează violenţele din 6 ianuarie!

Preşedintele SUA, Joe Biden, a blocat, vineri, o încercare a lui Donald Trump de a nu permite accesul Congresului la documente legate de atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului, când era încă preşedinte.

Reprezentanţii Casei Albe au spus că preşedintele Joe Biden a autorizat Arhivele Naţionale, o agenţie guvernamentală care păstrează documentele din perioada mandatului lui Trump, să predea un set iniţial de documentele solicitat de o comisiei a Camerei Reprezentanţilor care investighează revolta din 6 ianuarie.

Joe Biden, hotărât să se afle adevărul

Administraţia Biden a precizat că „președintele a decis că nu se poate acorda privilegiu executiv pentru primul set de documente ale administrației Trump, care ne-au fost furnizate de Arhivele Naționale”.

Așa cum am mai spus, este un proces în derulare, iar acesta este doar primul set de documente.

Vom continua să evaluăm necesitatea acordării privilegiului pentru fiecare caz în parte, dar președintele a spus clar că este foarte important atât pentru Congres, cât și pentru poporul american să înțeleagă în întregime evenimentele din acea zi, pentru a împiedica să se mai întâmple din nou”, a mai spus Psaki.

Ce s-a întâmplat la 6 ianuarie 2021?

Suporteri ai lui Trump au luat cu asalt clădirea Congresului în ziua respectivă, într-o încercare eşuată de a-i împiedica pe congresmeni să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale. Peste 600 de oameni sunt acuzaţi penal în urma incidentului.

Între timp, comisia care investighează cazul a avertizat că va aduce acuzaţii penale împotriva lui Steve Bannon, consilierul lui Trump care refuze să coopereze în investigaţie.

Nu vom permite niciunui martor să sfideze o citaţie legală sau să încerce să tragă de timp şi vom lua în considerare rapid avansarea unei acuzaţii penale referitoare la sesizarea Congresului”, au declarat reprezentanţii Bennie Thompson şi Liz Cheney, care conduc comisia.

Casa Albă anunțase încă de luna trecută că nu este de aștepatat ca Joe Biden să acorde privilegiu executiv pentru ca documentele să nu ajungă la comitetul de investigații.

author avatar
Andrei Ștefan
268 afisari

7 COMENTARII

  1. Cs sa acopere intrarea in incapacitate de plata a tarii pt bunele sale masuri de cand sta pe tron!!!

  2. Doar așa se va afla adevărul cu ceea ce s-a petrecut atunci acolo!
    Asta a fost o mutare inteligentă din partea lui Trump și a lui Bannon pentru că i-a provocat pe ăștia.
    Ipocrizia lor este foarte ridicată afirmând că nu vor ”permite niciunui martor să sfideze o citație legală sau să încerce să tragă de timp și vor lua în considerare rapid avansarea unei acuzații penale”, având în vedere că prințul Philip nu este tras la răspundere pentru faptul că a violat minore și i se permite să tragă de timp și să sfideze toate citațiile care i s-au adus.

  3. Încă o data Andrei Stefan isi dovedeste calitatea de sluga emerita din postura de ceea ce crede că trebuie sa fie un ziarist… E adevărat Dumnezeu nu l-a înzestrat dar totusi sunt niste limite… Cine este patronul sitului? Stie cineva?

  4. A cerut sa fie aparata democratia nu a cerut sa ramana abuziv la putere. Atunci simpatizantii DT au iesit sa apere democratia de socialism si despotism. Ce e rau ?

  5. Daca era un om rau DT, acum Iosif zacea in lanturi la inchisoare nu vede nici cer nici soare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger