AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, făcut KO. Statul Texas interzice vaccinarea obligatorie

Joe Biden, făcut KO. Statul Texas interzice vaccinarea obligatorie

Joe Biden, făcut KO. Statul Texas interzice vaccinarea obligatorie

Această decizie vine după ce Joe Biden a declarat că vaccinarea va fi obligatorie pentru aproximativ 100 de milioane de lucrători, oficiali ai guvernului federal și angajați din sectorul privat.

Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a anunțat luni, 11 octombrie, că interzice tuturor entităților din statul său, inclusiv companiilor private, să impună angajaților sau consumatorilor obligația vaccinării.

„Nimeni nu poate fi obligat”

„Vaccinul împotriva Covid-19 este sigur, eficient și este cea mai bună apărare a noastră împotriva virusului, dar ar trebui să fie întotdeauna voluntar și niciodată forțat”, a scris el pe Twitter.

În tweet-ul său, guvernatorul a lansat comunicatul de presă care anunța decretul adoptat, care afirmă că „nici o entitate din Texas nu poate obliga o persoană, inclusiv un angajat sau un consumator, să fie vaccinată împotriva Covid-19 dacă aceasta se opune dintr-un motiv de conștiință personală, întemeiată pe o credință religioasă sau din motive medicale”.

Luna trecută, președintele SUA, Joe Biden, a cerut tuturor companiilor americane să le impună angajații să fie vaccinați, în timp ce administrația federală încearcă să oprească o epidemie care a ucis mai mult de 700.000 de oameni în această țară.

În iulie, chiriașul Casei Albe a anunțat că angajații federali ar trebui să fie vaccinați sau forțați, în caz contrar, să respecte măsuri sanitare stricte și să efectueze teste periodice de screening.

Un guvernator anti-mască, infectat cu Covid-19 și vaccinat

Anunțul lui Biden care  a declarat că vaccinarea va fi obligatorie pentru aproximativ 100 de milioane de lucrători, oficiali ai guvernului federal și angajați din sectorul privat, a stârnit o revoltă în rândul republicanilor care, în numele libertăților individuale, au amenințat imediat că vor lua măsuri în justiție.

Greg Abbott, care s-a opus cu înverșunare purtării măștii de protecție, a fost testat pozitiv la Covid-19, în august, după ce a participat la un eveniment public în interior. Guvernatorul este complet vaccinat, scrie Le Figaro.

În timp ce aceste decizii împotriva nevoii de vaccinări și purtarea unei măști i-au adus sprijinul loialistilor fostului președinte Donald Trump, ei au atras critici puternice din partea democraților din Texas.

author avatar
Tudor Borcea
799 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astia de fapt ca membrii onu mai recunosc drepturile omului sau e doar gargara pt o boala ca multe altrle!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger